3799 entry daha
  • ermenilere sözde soykırım uygulandığını söyleyenlerin türkiye’deki arşivlerin tozunu zerre yutmadığına eminim. bugüne kadar yapılan araştırmalar, ermenilerin bağımsızlık elde etmek vaadiyle ruslar tarafından silahlandırıldığı, başta van olmak üzere osmanlı’nın çeşitli şehirlerindeki nahiye ve köylerine baskınlar düzenleyip türlü katliamlar gerçekleştirdiği, bunun üzerine tehcir kanunu çıkarılarak bu suçluların sürgün ettirildiği, pek çoğunun ise bu sürgün sırasında karşılaştığı zorluklar sebebiyle hayatını kaybettiğini göstermektedir. ermeniler savaş suçu işlemiş, bu nedenle osmanlı hükümeti tarafından yaşadıkları topraklardan çıkarılmışlardır. eğer osmanlılar onlara gerçekten bir katliam uygulamak isteseydi, bunu çok daha katı bir dini anlayışa sahip olduğu yıllarda da yapabilirdi. bu sebeple kimse kendisini masum görmesin.

    aynı hadise batı anadolu’da yaşayan rum halkının da başına gelmiştir. işgal yılları sırasında rumlara destek vererek savaş suçlusu sayıldılar ve lozan’da mübadeleyle bu topraklardan sürgün edildiler.

    almanlar, fransızlar, italyanlar, ispanyollar, ruslar ve polonyalılar bu sürgün ve katliamları hiçbir haklı gerekçeleri olmadığı halde, saçma sebeplerden ötürü yahudilere uyguladılar ve bu suçmaların hepsini bugün kabul ediyorlar. birinci haçlı seferleri sırasında almanlar ve fransızlar metz kentindeki yahudileri kılıçtan geçirdiler. toulon’da, basel’de, erfurt’ta, barcelona’da, aragon’da, strasbourg’da, frankfurt’ta, mainz’da yahudiler katledildi, mallarına el konuldu ve sürgün edildiler. türkler dini taassup sebebiyle böyle bir işe kalkışmamıştır, çünkü zımmilerin hak ve hukukları kanunlarla güvence altına alınmıştır. (i. selim’in böyle bir katliam teşebbüsünde bulunmaya çalıştığı ibn kemal tarafından ifade edilir ama yalnızca düşünce olarak kalmıştır.)

    düzenleme: imlâ
1491 entry daha
hesabın var mı? giriş yap