32 entry daha
  • işte dizi böyle yapılır.

    dizi denilen şey, netflix'in katalog sürekli güncel olsun diye üretip durduğu ısmarlama şeyler değil. tam olarak hbo'nun yaptığı bu tip şeyler.

    8 saatlik bir sinema filmi. sanatsal kaygılarla yapıldığı çok belli bu anlamda eser diyebileceğimiz bir konuda.

    her şeyden öte iyi bir yapımın müthiş bir fikre, şaşırtıcı bir sona harika bir hikayaye sahip olması gerekmediğini ispatlıyor. kubrick'in dediği gibi düşünülebilen her şey filme de çekilebilir. bu dizi de aynen öyle olmuş. ele yüze rahatlıkla bulaştırılabilecek bir hikayeden harika bir senaryo çıkarılmış ve bir adamın karakteri üzerinden boğucu bir atmosfer ile anlatılmış. hatta boğuculuk o kadar bilinçli yapılmış ki bir bölüm bambaşka bir konuya ayrılarak bu atmosferin biraz değişmesi (açılması değil ama değişmesi) sağlanmış.

    biraz spoyler dersek; sağlıksız bir adam, bitmiş bir ilişki, saçma yeni bir ilişki, şizofren bir kardeş, hasta bir anne, bir üvey baba... hayatının neresini tutsa elinde kalacak bir adam oynamış mark ruffalo. hatta bunu o kadar iyi oynamış ki, o mükemmel ve abartısız şizofreni kardeş rolü sanki başkasına aitmiş gibi bir his yaratmış.

    zaten yan karakterler de ne kadar hikayeye etkili gibi gözükseler de bütün oyun ruffalo üzerinden akıyor. o da bunun hakkını fazlasıyla veriyor. iki kişilik bir şovu aslında tek başına yapıyor.

    2020 emmy'lerinde hem en iyi erkek, hem de en iyi yardımcı erkek ödülü kendisinin olmalıydı.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap