1 entry daha
  • talvin singh'in ok albumunu acan, 11 kusur dakikalik epik saheser. birbirinden farkli uc bolumden olusuyor. bolumler arasi gecislerin kusursuzlugu, takdire sayan.
    ambient sesler uzerine talvin'in kankasi cleveland watkiss'in derin sesiyle 'world is sound' deyisiyle aciliyor sarki, albume dair ilk ipuclarini aliyoruz ilk dakika icinde. bu soze sadik kalacak sekilde afrika'ya, japonya'ya, hindistan'a ve londra'ya ugruyor talvin singh, album boyunca.
    sakin baslayan sarki ilk 3-4 dakika icinde gitgide hizlanarak, nerdeyse drum n bass'e donusuyor, tam artik boyle devam edecek sarki dedigimiz anda, sessizlik.. pesinden gelen 4-5 dakikalik soluk kesen, sitarin ve ozellikle de flutun konustugu insani ucuran bir meditasyon seansi. dunyaya donus, 'madras filarmoni orkestrasi' yaylilarinin olaya dahil olmasi ile gerceklesiyor. finalde de, flut ile yaylilar hemhal olup sarkiyi tadinda sona erdiriyorlar.
    sarkinin kid loco remix'i orjinali kadar etkileyici olmasa da chill out ortamlarinda epey taninan bir remix cafe del mar serisinde yer almasi sebebiyle. yaylilar one cikarilmis bu remix'de. 4 hero'nun downtempo baslayip, drum n bass devam eden remix'i de basarili.
    talvin singh'in single'i bizim de cok begenip takdir ettigimiz filistinli dusunur edward said'e ithaf etmesi, single'in hosluklarindan birisi..
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap