173 entry daha
  • küçüklüğümden beridir bir çok tarikat grubu ile içli dışlı oldum. çoğunluğu kadiri ve nakşi veya nakşibend yolundaydı. ve babamdan öğrendiğim “para verilen yerden uzak dur” ölçüsünü her daim kendime ilke edindiğim için ben şahsen maddi veya manevi zarara uğramadım.

    bilhassa hem maddi hem de ciddi biçimde manevi kazançlarım oldu. manevi kazanç tamamda, maddi kazanç nasıl oldu diyenlere anlatayım? benim şu ana kadar 2 tane şeyhim oldu. ikisinin de dergahı ve evinin kapısı herkese açık. ne zaman gitsem kesinlikle kalacak yerim var. ne zaman gitsem günde 3 öğün yemek var. ne zaman gitsem ikram izzet on numara. ve bunun karşılığında benden hiç bit şey istenmiyor. bununda sebebi gerçek allah dostları bu yola insanlara hizmet etmek için girer. onları cennette görmek ister. ve bu mutlak zaferdir. bundan ötesi yalan. şimdi bu tarz insanların varlığı bazılarına inandırıcı gelmeyebilir ama bu insanlar var. hatta dünyanın her yerinde varlar. moritanya’dan yemen’e kadar en fakir ülkelerde bile bu insanların kapısı her daim açıktır.

    bu durumda ben tarikata neden girdim?
    cevap: çünkü evliyalara inanıyorum. bizzat şahit olduğum kerametler var. bizzat kendi başıma gelen olaylar var. hiç alakası yokken gördüğüm anlamlı rüyalar var. hiç din ve imanla alakalı olmayan dönemlerimde bile resulullah (sav) efendimizi rüyamda gördüm. yani bilinçaltıma yerleşmiş olduğu için falan olduğunu kimse söyleyemez bana. ve hepsinde öte sohbetini dinlediğim hocaların kalbime verdiği huzurun * hesabı yok. bundan hariç hayata olan bakış açım feci şekilde genişledi. ve belki de en önemlisi yaratılış gayemizi daha iyi anlamama vesile oldu.

    şimdi herkes bu sebeplerden dolayı tarikatlara girip hocadan ders alıyor diyemem. kimisi çocuğunu evlendirmek için, kimisi dalga geçmek için, kimisi meraktan, kimisi ajanlıktan vs vs. giriyor.

    ayrıca şu anda türkiye’de durum nedir bilemiyorum ama gerçek bi silsileye sahip tarikatın sayısı çok az. ortalık sahtekar dolu. rüyamda abdülkadir geylani’yi gördüm bana icazet verdi diyen milyon tane insan var. bunlar sahtekardır. uzak durulmalı. ve bu sahtekarların tek derdi menfaattir. o yüzden babamın bana öğrettiği ölçüyü bende herkese tavsiye ediyorum.

    son zamanlarda tarikatların kötü bi şana sahip olmalarının en büyük sebebiyse şeyh uçmaz mürit uçurur modeli cahillerin seslerinin fazla çıkmasıdır.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap