263 entry daha
  • 15 numaralı projenin kazanmasını dilediğim yarışma.

    16 numarada trafiğin yer üstüne alınma fikri beni korkutuyor. neden alınsın ki? proje sahiplerinin savunduğu şey tarlabaşı'ndaki daldırma tünellerin meydanı öldürdüğü yolunda. taksim'e gidenlerin yüzde kaçı tarlabaşı'nda geliyor ki? ayrıca durduk yere neden başımıza korna gürültüsü alalım? zaten şehrin en önemli sorunu gürültü kirliliği. neden ekstra bir kirlilik yaratalım ki? meydanın ölme sebebi meydanın çölleştirilmiş olması. meydanda zaman geçirecek ne var? ya da birini beklerken oturacak yer var mı? gölgesine oturulacak ağaç bile yok. gidip kahve içeceğin nitelikli bir kafe yok.

    19 numarada da beni obruk korkutuyor. projede obruktan başka bir şey yok zaten. tasarımcılarını dinledim, 45 dakika boyunca obruktan başka bir şey konuşulmadı. bu bana çok riskli bir proje gibi geliyor. yani meydanı düzenliyorsun, ama meydanın alanını daraltıyorsun. bu çok saçma değil mi? ayrıca kuşbakışı görmediğin sürece bir estetiği olup olmayacağı da meçhul.

    15 numara ise bana daha çok ihtiyaçlara yönelikmiş gibi geldi. mesela tramvay yolunun uzatılmasına "tramvay bir ulaşım aracıdır. turist gezdirme aracı değildir." diye itiraz ediliyor. e tamam işte ulaşım ağı genişliyor tramvayın. tünel'den divan otele gideceksiniz mesela. gayet pratik. bir tanıtım videoları var tramvay çanıyla başlıyor. bu sesi duyar duymaz aklıma hemen istiklal caddesi geliyor. bunu gezi parkı'nın çevrisine taşımak bence heyecan verici bir proje. meydanın daha doğrusu taksim denen yerin doğal sınırlarını vurgulamış oluyorsunuz.

    ayrıca ağaçlandırma konusunda da simetriyi epey iyi ayarlamışlar. merkeze cumhuriyet anıtı alınıyor ve hem cumhuriyet caddesi'ne hem akm'ye doğru sıra ağaçlar diziliyor. meydan da boş kalıyor. yürüyüş yolu da gayet yerinde. o bölgede yürümek, koşmak, bisiklete binmek için rota lazım. taksim'den maçka parkı'na trafiğe girmeden ulaşmak epey iyi bir fikir. umarım 15 numara kazanır.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap