31066 entry daha
  • harry potter serisini sadece filmlerden takip edip kitapları okumayanların bilmediği detaylardır.

    (buradan sonrası kitapları okumayanlar için spoiler)

    1) hogwarts mutfağında çalışan ev cinleri battle of hogwarts'da ellerindeki bıçaklarla ölüm yiyenlere karşı savaşmıştır.

    2) dubledore snape tarafından öldürülmeden önce harry'ye beden dondurma büyüsü (felç etme büyüsü) yapıp onu hareketsiz kılmış ve görünmezlik pelerinini onun üzerine atmıştır.

    3) neville longbottom profesör sybill trelawney'in kehanetine uyan iki çocuktan biridir. ancak voldemort kendisi için en tehlikeli olacak çocuğun harry olduğunu düşünmüş ve onu seçmştir.

    4) severus snape'in en kötü anısı çapulcuların kendisine zorbalık yaptığı anlar değil lily potter'a bulanık dediği andır. lily kendisini asla affetmemiştir.

    5) harry, mürver asayı kırmamıştır. dubledore'un mezarına geri koymuştur.

    6) dudley ve harry'nin arası hep bozuk değildir. dudley ve ailesi yoldaşlık tarafından saklanmak üzere götürülürken dudley, harry'ye hayatını kurtardığı için teşekkür etmiştir. bu kısmın çekimleri yapılmış olsa da filmde kullanılmamıştır.

    7) hermione, ev cinlerinin çalışma koşullarını kollamak adına spew (society for the promotion of elfish welfare) isimli bir dernek kurmuştur.

    8) gazeteci rita skeeter kayıtsız bir animagustur. bilgi toplamak adına böcek şekline bürünebilmektedir.

    9) petunia dursley kardeşi lily'nin hogwarts daveti alması sonrası dumbledore'a mektup yazarak hogwarts'da eğitim almayı talep etmiş ancak cadı olmadığı için reddedilmiştir.

    10) hortlak peeves tüm kitaplarda mevcut olsa da filmlerde kullanılmamıştır. felsefe taşı filmi için çekilen sahneleri filmden çıkarılmıştır.

    11) hermione ve ron grifindor'da sınıf başkanı olmuşlardır.

    12) filmlerde kimse harry poter'a babasının geyiğe (maral) dönüşebilen bir animagus olduğundan bahsetmemiştir.

    13) sihir bakanlığı kalabalık ortamlarda büyü yapan genç büyücüleri tespit edememektedir. o bölgede büyü yapıldığını tespit etseler de kimin büyü yaptığını saptayamamaktadır.

    14) kitaplarda dumbledore, voldemort'un hortkuluklarının neler olabileceğini harry'ye söylemiştir. son horkuluğun harry potter'ın kendisi olduğu bilgisini ise saklamıştır.

    10.10.2022 edit'i; kaynak
10534 entry daha
hesabın var mı? giriş yap