6 entry daha
  • islami öğeleri baz alarak faiz karşıtı bir makro-stratejiyi benimsediği tahmin edilen ve türkiye'nin kronikleşmiş ekonomi politikasıdır.

    enflasyon artsa da, tl'nin değeri düşse de, ülkeye yabancı para çekmek gerekse de faizi inatla artırmayan bir görüşü benimser.

    türkiye genç nüfus ve büyüyen bir ekonomi konumunda olduğu için genel olarak faizi aşağıya çekip kredi bolluğu yaratmak istemek normal bir şey. lakin buradaki yönetim bu işin cılkını çıkartarak yapıyor. bu artık 2010'ların sonunda kronik sorunların ve çok ciddi potansiyel kayıplarının altyapısı olmaya başladı.

    kamu bankaları ile yandaşlara dağıtılan ve yandaşların başta inşaat olmak üzere verimsiz sektörlere yaptıkları yatırımlar vatandaşa vergi olarak döndü. bu tam anlamıyla ülkenin hızla büyüme potansiyelini çalmaktır. nüfus genç, eğitimli, dinamik, ucuza çalışıyor ve batı'nın dibinde muazzam bir yatırım sahası. sen git batıya savaş aç düşman ol, verimsizce kaynakları ülkenin en güzel büyüyeceği yıllarda yok et, ülkenin en kaliteli beyinlerini korku ülkeden kaçır. vatan haini derler ya hani, ben kullanmam o kavramı. işte o olay tam burada oluyor. bir ülkeye bu derece zararı düşman veremez. bir yandan da yabancıya yine para getirsin diye perde arkasında dileniyor, bsmv uygulamıyor vs...ama sonra aslan kesiliyor.

    türkiye'nin büyümesi yatırıma, özellikle de batıdan gelecek kaliteli yatırıma muhtaçtır. batıyla entegre olmak bu ülkenin ülküsüdür. bizi avrasya'ya islam dünyasına çevirmeyin.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap