9 entry daha
  • tim brown'ın ideo'nun pazarlanması için çarpıtıp uydurarak "bakın yeni bir kavram bu" diye piyasaya sunduğu, gerçek tasarımcıların ve mühendislerin fmea olarak bildiği ar-ge yönetim prosedürünün, kişiselleştirilmiş adıdır. balon bir kavramdır. (bkz: amerikayı yeniden keşfetmek) (bkz: kavram karmaşası)

    tıpkı bir zamanlar herkesin hakkında atıp tuttuğu aslında kimsenin tam olarak ne olduğunu bilmediği endüstri 4.0 gibi ülkemizde de son yıllarda yönetim danışmanlığı hizmeti veren şirketlerin basiretsiz kurumsal firma yöneticilerini ve takım liderlerini eğitim-konferans vs adı altında çarpmak için yeni tokat malzemesi haline gelmiştir.

    işin komik yanı bu konu üzerine ahkam kesen, kendini "uzman" ilan eden tayfa konu ile uzaktan yakından alakası olmayan, ne tasarım eğitimi almış ne de tasarım ve ar-ge proseslerinin yanından bile geçmemiş kel alaka iş sektörlerinden gelen * boş beleş tiplerden oluşuyor. bu tipler ingilizce bir iki makale karıştırıp, kitap okuyunca bir anda konunun uzmanı kesildiğini iddia ederek "design-thinking eğitimcisiyim... evet abi" diye piyasaya çıkıyorlar ve hatta işi ileriye götürüp design thinking üzerine enstitü falan kuruyorlar. * (bkz: dunning-kruger etkisi)

    tıpkı corona uzmanı, ortadoğu uzmanı diye işi bilmeyip işe giden tiplerin türemesi gibi.

    iş yapmaktan çok iş konuşmaya odaklanan ve emek verenin az, çene çalanın çok para kazandığı günümüz tırt iş dünyasında özellikle ik'cıların endüstri 4.0 gırgırından sonra yeni balonlu sakızı haline gelmiştir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap