5675 entry daha
  • trollerin ve müzmin umutsuz muhalif kimselerin hedef haline getirdiği bir kişi ali babacan. ekonominin ve ülkenin bu duruma gelmesinde payı olup olmadığını sormaları beni benden alıyor. bu duruma geleceğini gördüğü için uyarılara başlayıp içten mücadele verdiğini ve sonrasında tekrar ekonomi bakanlığına dönme çağrılarını ve referandumda toplumdan oy isteme isteklerini reddettiğini defalarca anlattı.

    öyle ya da böyle ekonomi her geçen gün biraz daha boka battıkça ali babacan yükselecek. ted ve odtü 1.likleri, fulbright bursu ve 34 yaşında siyasete davet edilip rica minnet bakan yapılan, en önemlisi siyasetin içinde kaldığı sürece temiz kalmış tutarlılık arz edebilmiş ve pişmiş bir değer kendisi. ve bu adam 53 yaşında.

    bu yükseliş ona bir çatı adaylık kapısı mı açar ileri de bir bakanlık mı getirir tahmin etmek zor ama bana göre yavaş ve imamoğlu'nun aktif görevleri olduğu için profil olarak başkanlığa en uygun aday. yalnız problem şu ki imamoğlu ve yavaş hiç bir zaman geliştirilmiş parlamenter sistem çıkışını yapacak durumları olmadığı için kendisinin bunu dile getirmiş olması sadece geçiş dönemini kapsayan kısa süre başkanlığı içeren bir zaman dilimini kapsayabilir. bu konuda türkiye'de sözüne güvenilecek ve bu yetkilerden feragat edebilecek mansur yavaş ve ali babacan dışında bir figür göremiyorum. her ikisinden de temiz yüz, ruh ve vicdan akıyor.

    her neyse sonuç olarak siyasette tekrar varolması entelektüel anlamda çok keyif veriyor. aslında o kadar çok basit cümlelerle ve dinlendirici bir üslupla konuşuyor ki, ağzından köpük çıkan siyasetçilerin ve bunlara alışmış olan seçmenlerin beklentisi dışında kalmasını keyifli hale getiriyor. bunlardan diğeri ise ; (bkz: taylan yıldız)
6063 entry daha
hesabın var mı? giriş yap