164 entry daha
  • başta söylemek gerekli pfizer bu işte ortak durumda hatta pfizer aşıyı geliştirmeden çok üretim ve dünyaya dağıltılmasında büyük rol oynayacak.
    biontech firması gate vakfı tarafından fonlanan, dünyadaki çözüme ulaşamamış hastalıklara kafa yoran, yeni tedavi yöntemleri araştıran alman biyoteknoloji firmasıdır.

    konuya dönecek olursak biontech zaten ebola ve birinci sars için hali hazırda araştırmalar yapıyor, mrna teknolojisini geliştirmeye başlamıştı.zaten bill gates sürekli yeni bir pandemiyele başbaşa kalabiliriz diye bu adamları fonluyordu. pfizer bu işin içine gates fonladı, almanlar buldu olmasın diye yoğun bir abd dışişleri baskıları ve üretimin de kolaylığı açısından birlikteliğe döndü.

    aşıyı ele alacak olursak; aşı geçici şekilde vücudun bağışıklık üretmesine vesile oluyor fakat hücrelerde kalıcı bilinç oluşamıyor. t hücresine hala ihtiyacımız var. yani aşıyı vuran maksimum 5-6 ay kafası rahat olur. tabii risk grubu için bu muhteşem bir durum o ayrı. asıl güzel haber eski başkan trump’ın tedavisinde kullanılan antibiyotik tedavisinde. hastalığa kalkan olmuyor- önlemiyor fakat enfekte olursanız, başlangıç aşamasında verilirse çok hafif geçiriyorsunuz. yani ikisi de onay alırsa önündeki yaz kafamız rahata ermeye başlar, 2021 kışında bu iş biter. 2022 yazında tamamen maskeler çıkarılır.

    edit; editi pek sevmem ama fazla yanlış bilgi veya ön yargı dönüyor, açıklık getireyim. pfizer ulusal bir şirkettir ve hemen hemen her ülke-bölgede üreticisi veya kendi üretim bandı bulunur. yani aşı dağıtımı için düşündüğünüz gibi başka yerde pişecek önüme düşecek gibi bir durum söz konusu değil. gayet aşı türkiye'deki üretim bandında üretilip dağıtıla da bilir veya komple bu bölgeye yakın bir ülkeden çıkıp her yere dağılabilir. söz konusu olan tek durum; sağlık bakanlığının hızlıca protokolleri sağlaması.
9693 entry daha
hesabın var mı? giriş yap