8 entry daha
  • avalanche proof of stake modeli ile çalışan çok düşük ücretlerle çok hızlı transfer olanağı sunan, defi'nin talep ettiği özelliklere sahip, fazlasıyla merkeziyetsiz bir blockchain platformu. public sale'de (temmuz 2020) 5 saat içinde sunulan 72 milyon avax 42 milyon dolar karşılığında satıldı. eylül 2020'de ise büyük kriptopara borsalarında hızla yer aldı.

    henüz avalanche geliştirme aşamasındayken ideal blockchain ağı olarak ethereum ve cardano'yu düşünüyordum lakin avalanche ağıyla tanıştıktan sonra benim için ideal kriptopara avax ve ideal blockchain platformu avalanche oldu.

    ethereum ağında bitcoin ağına kıyasla daha hızlı ve düşük ücretle işlem yapılabilmesi nedeniyle şu an 120 bin civarı bitcoin, ethereum ağında wbtc olarak işlem görüyor. lakin son 2-3 senedir ethereum ağının yakasını bir türlü bırakmayan scalability (ölçeklenebilirlik) probleminin çözülmemesi onu yoğun işlem zamanlarında çok pahalı ve yavaş hale getiriyor. lakin avalanche'nin temel yapısı gereği bu problem önceden aşılmış ve diğer platformlara kıyasla inanılmaz hızlı ve düşük ücretli işlemler yapılabiliyor.

    açıkçası gelecekte bitcoin'in, ethereum'un ve diğer koinlerin avalanche ağına taşınması bana çok mantıklı geliyor. btc-x, eth-x gibi gibi.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap