5 entry daha
  • bizim işyerinde var bunlardan.

    bir tanesi var ki hele dün geldi dolardan çok kaybettim hemen hepsini satıp gram altın aldım o da düşüyor dedi. vaay be dedim, helal olsun.

    başka bir ekip var, dolardan çok zarar ettim diyor, garanti hissesi alcam baksana uçuyor diyor. ah be babacım deprem günü 6.50'ye düştü garan, o gün almadın hisseyi gittin 8,30dan dolar aldın şimdi o 8.30dan aldığın doları 7,60'tan satıp 8.30dan garan mı alacaksın?

    en sevdiğim ekip ise dolar geldiği yeri unutmaz ekibi. altın için de aynısı söylenir, hisse için de aynısı söylenir. oldu o zaman! her kademeden her enstrümana girelim yeter ki nakitte durmayalım. e paranın zaman maliyeti ne olacak? 3 yıl sonra o eski rakama çıkarsa 3 yıllık zarardasın demektir.

    diğer bir kesim de dolar feci düştü kesimi. abi 2020 yılı dolar ortalam fiyatı 6.90... daha ortalama fiyata düşemedik, biz 2020 yılına başladığımızda dolar 5.80-5.90 bandındaydı. şimdi oraya düşse millet zil takacak.. hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama 2020 başında doların çok fazla artması nedeniyle hayatımınızın ne kadar zorlaştığını konuşuyorduk.. 3 sene önce dolar 3.5 liraydı! sadece 3 sene önce...

    rasyonel olun. duygusal bakmayın. satın aldığınız finansal enstrüman ile evlenmeyin. kar cebe yakışır.. kar görünce satıp yeni fırsatları nakitte beklemeyi bilin.
340 entry daha
hesabın var mı? giriş yap