425 entry daha
  • - 7 ağustos 1975 doğumlu güney afrikalı (sonradan amerikalı) aktris ..

    - gerda ve charles theron çiftinin tek çocuğu olarak dünyaya geliyor .. afrikaner (güney afrika'lı beyazlar 'afrikaner' olarak adlandırılıyorlar) ailesinin kökleri hollanda yanı sıra fransız ve alman genleri de taşıyor ..

    - bir alkolik olan babası günün birinde, yine aşırı alkollü haldeyken charlize ve annesi gerda'ya şiddet uyguluyor ve hatta elinde silahıyla onları vurmakla tehdit ediyor .. artık canına tak etmiş olan anne gerda, kendi tabancasına uzanıp tek el ateş ederek kocasını charlize'in gözleri önünde öldürüyor .. mahkeme olayı meşru müdafaa olarak görüyor ve anne, ceza almadan serbest kalıyor ..

    - 16 yaşında, bir ajans vasıtasıyla model olarak avrupa'ya gidiyor .. bir süre sonra da abd'ye geçerek şansını balede deniyor .. ama parasızlık öyle büyük bir engel olarak karşısında ki bir seferinde bir restoran masasındaki ekmek sepetinden ekmek çalmak zorunda bile kalıyor ..

    - son durağı olan los angeles'ta, artık dibe vurmak üzere olduğu günlerden birinde, annesinin destek için gönderdiği çeki bozdurmak için bankaya gidiyor .. ama abd vatandaşı olmadığı ve çek güney afrika'dan kayıtsız olarak geldiği için banka çeki bozmuyor .. beş parasızlığın verdiği öfkeyle banka şubesinde olay çıkarıyor ama bu tatsızlık, şansın yüzüne gülmesine yol açıyor zira gişe sırasında tam arkasında duran kişi, hollywood'un efsane menajerlerinden john crosby .. crosby, theron'a kartını veriyor ve crosby sayesinde tanıtıldığı bir oyunculuk okulu ile birlikte hollywood hikayesi başlıyor ..

    - önemsiz kimi rol ve yapımlar sonrası ilk sıçraması 1997 yılı yapımı olan ve başrolleri, keanu reeves ve al pacino ile paylaştığı 'the devil's advocate' (şeytanın avukatı) filmi oluyor .. filmin 3 aylık çekimleri sırasında rolüne hazırlanmak amacıyla hergün 1 saat boyunca bir psikiyatrist eşliğinde 'şizofreni' üzerine çalışıyor ..

    - dünya çapında ün kazanmasına etki eden filmlerinin başında 2003 yılı yapımı 'the italian job' (italyan işi) geliyor .. filmin çekimleri boyunca, setten evine gidip gelirken iki defa aşırı hız sebebiyle trafik cezası yiyor .. "çekimler boyunca o kadar hızlı araba kullanıyorduk ki eve dönerken yavaşlamayı unutuyordum" diye açıklıyor cezaları, bir röportajında .. ayrıca bu filmdeki rolüne hazırlanırken gerçek bir kasa hırsızından ders aldığı biliniyor ..

    - 2004 yılında rol aldığı 'monster' filmindeki karakteriyle en iyi kadın oyuncu dalında oscar'ı hak ediyor .. ödülü kazandığı gün 29 şubat 2004 .. 29 şubat aynı zamanda filmde canlandırdığı, amerika'nın en ünlü kadın seri katillerinden biri olan 'aileen wuornos'un doğum günü ..

    - 2007 yılında amerikan vatandaşı olmaya hak kazanıyor ama güney afrika vatandaşlığı'ndan da vazgeçmiyor ..

    - 2012 ve 2015 yıllarında evlat edindiği 2 çocuğu var : jackson (oğlu) ve august (kızı) .. oğlu jackson'ı bebekken evlat ediniyor ancak zaman içinde paparazzilerin çektikleri fotoğraflar bir tuhaflığı ortaya çıkarıyor zira oğlan tüm fotoğraflarda kız kıyafetleri içinde ve saçları uzun ve tokalı halde gözükmeye başlıyor .. çocuk, etek, renkli tek parça elbiseler ve örülü saçlarla görülmeye başlandıkça dedikodular da artıyor theron'un çocuk büyütme şekli hakkında .. sonunda theron, gazetecilere durumu izah ediyor : "evet o benim oğlumdu ama 3 yaşındayken yanıma gelip, gözlerimin içine bakarak bana 'ben bir kızım' dedi .. nasıl hissettikleri ve ne olacaklarına çocuklarım karar verecek ben değil .. benim bir ebeveyn olarak görevim onlara her daim yardımcı ve destek olmak .. ama açıkça söyleyebilirim ki benim şu an 2 kızım var" ..

    kaynak : en.wikipedia, imdb, dailymail
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap