31201 entry daha
  • 12

    değerli şirinlerim insanlık hali belli mi olur? savaşı var kıtlığı var. böyle bir durumda tek başına hayatta kalmanızı sağlamasa da en azından haftada 1 2 tencerenizi kaynatacak hemde hobi olarak eğlenceli bir önerim olacak.
    mevsimde tam zamanı. havalar soğumaya başladı. o kadar para verdiniz ve cam balkon yaptırdınız. evet, dışının camla kaplı olması soğuk havalarda orada oturmanızı sağlamıyor. bildiğin soğuk. yazında açıyorsunuz.
    eee niye yaptırdık bu mereti.
    hiç bir işe yaramayacak mı? yarayacak. şirin babanız size harika bir tarif verecek.

    kahve atıklarında istiridye mantarı yetiştirmek.

    sizin beğenmediğiniz o nemli ve buz gibi soğuk olmayan ama oturmaya da izin vermeyen o yeri mantarlar çok sever. az biraz güneş görsün 8 14 derece arası sıcak olsun. bayılırlar.
    işlemde çok basit.

    adım 1
    hanım diyoruz. bak kavanoz. kahveleri bunun içine at, çöpe dökme.

    yeterince kahve biriktiğinde benim için ölçü ağzı çıt çıtlı poşetleri doldurmak.
    ekim işlemine geçebilirsiniz.

    adım 2
    1 kilo kahve için 200 gr saman, talaş, bunları nereden bulacaksınız. bulamazsınız. bunun yerine ben delgeçlerin içinde biriken yuvarlak kağıtları ve kabak çekirdeği kabukları kullanıyorum. kabak çekirdeği kabuğunu rondodan geçirin. mis. ama sadece kabak çekirdeği kabuğu değil yuvarlak delgeç kağıdı da varsa görsel açısından güzel oluyor ondan da ekleyin. amaç kahve atığı fazla sıkışık birşey. araya talaş falan girince biraz nefes alıyor. mantarın büyüyeceği ortam oluyor.
    100 gr da istiridye mantarı miçeli.

    1000 gr miçel fiyatı tüm alış veriş sitelerinde var. 40 tl civarı.
    migrosta 200 gr istiridye mantarı 7. 49 a satılıyor. tohumunun 200 gr fiyatı 8 tl. mantar 7.49

    aşırı karlı ve zevkli bir iş
    neyse devam edelim.

    kahve, kabak çekirdeği kabuğu, minik yuvarlak kağıt ve miçel karışımına bi çay bardağı su ekleyip poşete koyuyoruz. sonra üzerini sera ile güzelce sarıyoruz. verdiğim ölçüler 1 kilo için, siz elinizdeki malzemeye göre ayarlarsınız akıllı şirinlerim.

    adım 3
    sarılmış paketi musluğun altındaki detarjanların durduğu bölmeye koyun. oraya koymanın özel bir sebebi yok. 20 derece üzeri ışık almayan her yer olur. ama orası genelde boştur. eşiniz oraya koymanıza laf etmez.

    2 3 hafta orada bekledikten sonra sarma dediğimiz olay gerçekleşir. poşetin içi böyle tül perdeyle kaplı gibi beyaz tüysü mantar bişeyleri ile kaplanır.
    işte o zaman delgeçten çıkan kağıtların görsel şölenini yaşama fırsatınız oluyor. sis arkasından gelen araba farlarına benzetiyorum ben. sizde başka şeylere benzetirsiniz. bir den çok aydedesi olan bir dünya ve önünden geçen bulutlar, sahnedesiniz gitar solosu yapıyorsunuz sis makinesi çalışmış spot ışıklara bakıyorsunuz. cerrah annenizin rahmini kesmiş ama plasenta zarı daha duruyor. ameliyathane ışıklarına bakıyorsunuz.
    keyif sizin hayal gücü sizin.

    adım 4
    sarma oluştuktan sonra balkona çıkarın. 5 er cm arayla delin. tahmin ettiğinizden hızlı biçimde o deliklerden dışarı mantarlar uzamaya başlayacak. sigaraya balkona çıktıkça fısfıs ile mantarlara su sıkın.
    büyüdüğünde afiyetle yiyin.

    adım 5
    mantarları toplarken önce 5 cmlik deliklerden birini toplayıp diğerini bırakırsınız. 1 yemeklik öyle çıkar. 2. yemeklik ilk toplamadıklarınızdan. 3 yemeklik ise topladığınız yerlerden yeniden çıkanlardan çıkar. son bi turda minik minik çıkar. o yemeğe yetmez. kahvaltıda üzerine yumurta kırarsınız.

    afiyet bal olsun

    ben mantar sevmiyorum aga derseniz bir ara vaktim olduğunda mantardan alkol yapmayı anlayacağım. rakı falan yaparız. dünya bir dönüşümdür. siz üretin ben işinize yarayacak bişeye dönüştürürüm.

    edt
    mantar yetiştiricileri mesaj kutumu doldurmayın boşuna öyle mantar yetişmez şöyle nem ister şu sıcaklığı ister ışığı şöyle görecek böyle görecek. azot selüloz oranı şu olmalı vs.
    o bildiğiniz okuduğunuz şeyler birim alandan en fazla ve en kaliteli mantarı üretmek için geçerli. bizim ki balkonda hobi.
    bu şekilde de bal gibi mantar yetişiyor

    zehirli mantar ya üretirsek diye de korkmayın. zehirli mantar bi türdür. sizin miçeliniz ne miçeli
    istiridye mantarı miçeli. karpuz tohumu ekince acı kavun çıkıyor mu? çıkmıyor.
    koşulların ideal olmaması en fazla mantar üretememenize yol açar. rahat olun.
10421 entry daha
hesabın var mı? giriş yap