3951 entry daha
  • hayatimin su ana kadarki kisminda izledigim en iyi dizi. the sopranos'u bir dizinin gecmesi zor diyordum simdi better caul saul'u gececek bir dizi olmadigina eminim.

    karakterlerin nakis gibi islenmesi, kameranin o sari tonu, hicbir aksiyon vadetmeyen, izlemesi sabir isteyen sahneleri, insanin siyah ya da beyaz degil gri, hayatin duz degil koseli oldugunu gostermesi, oyunculuklarin muazzamligi, artik hemen hemen her diziye konan yakisikli erkek, guzel kadin, cinsellik, gogus, kas islerinin zerresi dahai olmadan cekilen 50 bolum, ince ince dusunulmus detaylar ve daha benzer bircok sahne…

    50 bolumun hemen hemen tum sahneleri, detaylari bellegime islendi fakat bir an var ki "ulan bu kadar onemsiz bir seyi de mi dusunup atlamadiniz?" dedirtti bana.

    --- spoiler ---

    kim 3. sezonun sonunda kaza gecirip kolunu kiriyor ve kendisini 4 sezonun bir kisminda kolu alcida ve askida goruyoruz. hatirlarsaniz 4. sezonun basinda da hayati ile ilgili bir arayisa giriyor ve gun boyu mahkemelerdeki davalari gozlemlemeye basliyor. bir sahnede kim'i, kaza anina kadar hatta alci ciktiktan sonra da devam edecek olan at kuyrugu saci yerine ancak saglam olan sol eli ile tutturulabilecek basit bir toka ile yapilmis duz bir sac ile goruyoruz. bu kadar basit bir sahneye bile 5 bolum boyunca ozen gostermek gercekten cok saygi duyulacak bir sey.

    aslinda 4. sezonun basinda bu sahneye kadar bircok yerde daha kim'in saci duz bir sekilde ayni toka ile goruluyor fakat ilk defa o anda kameralar bu kadar odaklandigi icin ozellikle bu sahneden bahsettim.

    bunun disinda baslik altinda aradim fakat bulamadigim bir detay daha var.

    yine hatirlarsaniz kim, mesa verde'nin cagri merkezi insaati yuzunden kevin'i dize getirmek icin jimmy'den yardim istiyor. tabi ki her ne kadar isler kim'in istedigi seviyeye gelse de bu, jimmy'e yetmiyor ve jimmy anlasmanin yapilmasi icin ayarlanan toplantida kim'in arkasindan son bir hamle yaparak kevin'i, mesa verdi'nin itibarini zedeleyebilecek sacma sapan bir video ve banka logosunun telif hakki ihlali ile koseye sikistiriyor. olan bitenden cani fena halde sikilan kevin jimmy'i arayarak basbasa gorusmek istiyor ve otopark'in 8. katinda bulusuyorlar.

    görsel

    ilahi komedya'da dante, cehennemi, yerin altina dogru giden 9 cember olarak tasvir ediyor. 9. katmandan sonra da seytan geliyor. dolayisiyla katmanlarda asagiya indikce daha buyuk gunahkar ve seytana da bir o kadar yakin oluyorsunuz. dante'ye gore sekizinci katin sakinleri hilekarlar. baska bir deyisle dizinin basindan beri cevresi ve chuck tarafindan hilekarlik ile suclanan jimmy.

    --- spoiler ---
4411 entry daha
hesabın var mı? giriş yap