7 entry daha
  • tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşmiş bir vahşeti ve anlı şanlı birçok uluslararası kuruluşun bunu görmemezlikten gelişini anlatan bir film. yalnız bunu anlatırken iç parçalayıcı bir anlatım yerine biraz daha mizah yönü ağır basan, kinayeli bir tarz seçilmiş. bu tarzdan en çok payını alan ise birleşmiş milletler. özellikle boris karakteri ve adını bilmediğim bir başka bm görevlisi üzerinden bolca bm' ye giydirilmiş.

    bunun dışında bol bol yugoslavya manzarası görebileceğiniz, yer yer sağlam espriler ve göndermeler içeren güzel bir film. tabi ki bu vahşetin içinde bulunmuş, canı yanmış kişiler için bu film fazlasıyla hafif gelecektir; ancak bu konudan bihaber bir sürü insana da bu konu hakkında az da olsa fikir verecektir.

    --- spoiler ---
    film boyunca insanın aklına ister istemez günümüz geliyor. koskoca bir terör örgütünü yöneten, finanse eden, tüm dünya için tehdit oluşturan ve bundan ötürü ilgisi olabilecek ülkelere her türlü askeri müdahaleyi meşru kılan, ancak her ne hikmetse 6 yıldır bir türlü izi bulunamayan terörist bir lider geliyor akla. zaten sağolsunlar filmin sonunda bir gönderme de oraya yapıyorlar.
    --- spoiler ---
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap