• 1934 polonya dogumlu, amerikali tarihci, muhendis ve yazar. ikinci dunya savasi sonrasi amerika'ya goc etmistir. ucla'de muhendislik ustune lisans, master ve doktora yapmistir.

    case western reserve university'de yoneylem arastirmasi konusunda calisirken yikici faaliyetlerde bulundugu gerekcesiyle suclanmis, karsiliginda okula yas siniri ayrimciligi yaptiklari gerekcesiyle dava acmis ancak kaybetmistir.

    1998-2003 yillarinda itu ve sabanci universitesi'nde misafir akademisyen olarak calismistir. 200'den fazla makalesi, 14 adet kitabi bulunmaktadir. american association for the advancement of science (bkz: aaas) uyesidir.

    son kitabi "turkey's modernization: refugees from nazism and ataturk's vision", siddetle tavsiye edilir.

    --- spoiler ---
    kitapta ataturk ve ismet inonu'nun ikinci dunya savasi oncesi cogunlugunu alman ve avusturya yahudilerinin olusturdugu bilim insanlarina turkiye'nin kapilarini nasil actigi kaynaklariyla birlikte anlatilmaktadir. aileleriyle birlikte nazi zulmunden kacan akademisyenlerin turkiye'nin bugunku modern universitelerinin ilk temellerini attiklari detaylari ile ele alinmaktadir.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap