2 entry daha
  • 11 kasım 2007 tarihli hürriyet pazar'da "koca bebekler: yaşları 18-30 arasında, meslekleri ve paraları var ama hâlâ aileleriyle yaşıyorlar" başlıklı bir haberde imzasını gördüğümüz isim.

    isme dikkat etmeme yol açan durum ise haberin gerek başlığı gerek içeriğidir. çünkü, bu haber için bir de bu "istisna" (?!) duruma örnek birkaç kişiyle röportaj yapmışlar.

    bu durumdan birkaç ihtimale varıyoruz:
    1. hürriyet pazar'ın haber bulma ve yer doldurma sıkıntısı var
    2. ezgi başaran yurtdışındaydı, yeni geldi
    3. ezgi başaran haber hazırlarken toplumun %0,1'lik bir kesimine ait durumları genele ait zannederek hareket ediyor. dolayısıyla, "aaa 18-30 yaşında olup hâlâ ailesiyle yaşayanlar varmış" diyebiliyor.

    aksi takdirde türk toplumunda üniversite okumak veya bir başka şehirde çalışmak gibi bir mecburiyetle şehir dışına taşınması gerekmeyen "hemen herkes"in zaten 18-30 yaş aralığında da olsa, işi de olsa, geliri de olsa, evlenene kadar ailesiyle yaşadığı gerçeğini bilmeleri gerekirdi. bunun aksi istisnadır.

    yani en azından bugünün türkiye'sinde haber olması gereken kesim, 18-30 yaş arasında olup ailesiyle yaşamayanlardır. türkiye'nin, o %0,1 dışında kalan gerçeği budur.
301 entry daha
hesabın var mı? giriş yap