• 20. yüzyılda modaya olan katkısı picassonun resime olan katkısıyla eşdeger sayılan tasarımcı. kardesinin bebeklerine giysi yapmakla ilk işareti vermiş.
    gençliginde skeçlerini zamanın önde gelen terzilerinden madeleine cheruit'e götüren poiret böylelikle çizimlerini paris butiklerine satmaya başladı.yöresel kıyafetlerden,dogu kültüründen ilham alan poiret şarki ve art deco tarzı kıyafetleriyle şöhret oldu.
    zamanına göre fazlasıyla modern olan stili konservatif müşteriler için bir dehşetti.o zamana kadar korselerden ve balon eteklerden vazgeçememiş kadınlar için poiret'in canlı renklerde,kimonodan esinlenerek yaptıgı elbiseler,uzun ve dar etekler(bir devrim olmasına karşın oturmayı macera haline getirmişlerdi),şarki pantolonlar ve drape dikim oldukça yeniydi.
    1. dünya savaşı öncesi tasarımlarını fahiş fiyatlara satarken,savaş sebebiyle ara verdigi işine 1919 da geri döndügünde coco chanelin sade ve düz tasarımları poiret'i coktan demode yapmıştı.ve tabi ki o da fakir ve unutulmuş olarak öldü.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap