• ekrem imamoğlu varken çok yanlış bir sonuç bulan anket.

    şöyle ki, mansur yavaş'a oy verecek hemen herkes ekrem imamoğlu'na oy verir. ama ekrem imamoğlu'na oy verecek herkes mansur yavaş'a oy vermez.

    mesela karadeniz secmeni. karadeniz'de sayın erdoğan'ın ezici bir üstünlüğü var. erdoğan'ın karşısına çıkacak bir mansur yavaş karadeniz'den yeterli oy alamaz ama erdoğan'ın karşısına çıkacak bir ekrem imamoğlu erdoğan'a çok yakın hatta daha fazla oy alir.

    mesela kürtler. kürtler mansur yavaş'a ekrem imamoğlu kadar oy verir diyen adam rica ediyorum mesaj dahi yazmasın. zira siyasetten zerre kadar anlamiyor demektir.

    mansur yavaş akp tabanından oy alır diyenler var. akp tabanından, o oyun daha fazlasını ekrem imamoğlu 23 haziranda aldı. yüzde 54-55 oy aldı. yani akp tabanindan da ekrem imamoğlu daha fazla oy alır.

    üstelik ankara'da sayın yavaş'ın rakibi kayserili mehmet özhaseki'yken, istanbul'da ekrem imamoğlu'nun rakibi eski başbakan binali yıldırım, süleyman soylu ve sayın erdoğan'dı. bu koşullar altında ekrem imamoğlu istanbul'da yüzde 55 oy alırken, sayın yavaş ankara'da yüzde 55 oy alamadı.
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap