2 entry daha
  • oncelikle, iki baslik birlesene dek, aquinos thomas basligina da bir goz atmanizi oneriyorum. (acaba entrym simdi de kendisinden onceki basliklari refere ettigi icin mi ispiyonlanacak?)

    ote yandan, thomas d'aquin'in felsefesini sundugu kitap olan "somme theologique"'den soz edilmemesi beni cok sasirtti; bu konuda bir seyler soylemek istiyorum. insanlar nasil olup da bu kitabi referans almadan azizin felsefesi hakkinda entry girebilmisler, anlamis degilim.

    "somme theologique" eseri -ki orijinal adinin "summa teologiae" mi, "summa theologica" mi oldugu tartismasi bizi ilgilendirmez, saniyorum ki tarihin en onemli surrealist kitaplarindan biridir. (burada breton'un degil magritte'in surrealizminden bahsediyorum.) "alice s adventures in wonderland"*, "gulliver'in maceralari", "animal farm" gibi eserlerin yaninda onlarin atasi olan "somme theologique"'i de okumali; "locus solus" gibilerine burun kivirmaliyiz. ne dali yalakaliginin, ne de din felsefesi tartismanin luzumu yok; biz hayal gucumuzu gelistirelim yeter.

    son olarak, bu eserin surrealist oldugu konusunda ikna olamayanlara, kitaptan bir parca sunmak istiyorum:
    "la femme-scorpion" der, aquinas--akrep kadini--ve devam eder;
    "sur ses jambes ou jambons."--salam bacakli olur.--**.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap