• ösym'nin youtube'da ders veren bazı öğretmenlere çıkmış soruların çözümlerini yaptıklarını için telif davası açmasıdır. halkın vergileri ile var olan bir devlet kurumu soruları halka açıklıyor ancak öğretmenler soruların çözümlerini youtube'da yaptıkları için öğretmenlere telif davası açıyor. böyle saçmalık olmaz. hem vergilerle hem de uçuk sınav ücretleri ile halkın kanını emen ösym yetmiyormuş gibi soruları babasının malı gibi kullanıyor.

    özellikle dersanelerin kapatılması ve koronavirüs tehdidinden sonra öğrencilerin sınavlara hazırlanmak için ulaşabilecekleri ücretsiz tek kaynak ösym. öğrencilerin sınavda çıkmış soruların çözümlerini görmelerinin tehlikesi ne olabilir. her yaştan insan ösym sınavlarına hazırlanıyor. birçok kişi maddi nedenlerden dolayı özel ders alamıyor veya kursa gidemiyor. bu konuda insanların elindeki tek ücretsiz kaynak youtube dersleri ancak devlet kurumu olan ösym, halkın vergileri ile yazdırılan ve kendi sitesinde herkese açtığı soruların çözümlerini halkın görmesini engelliyor. telif ücretleri de uçuk rakamlar. youtube'da bireysel olarak yayın yapan öğretmenlerin veya küçük yayınevlerinin bu ücretleri karşılaması imkansız.

    kaynak: aşağıdaki kaynaktaki öğretmeni örnek olarak paylaşıyorum. kendisini tanımıyorum. bugün tesadüfen videosunu izledim ve üzüldüm. en çok da videonun altına yorum yapan öğrencilere üzüldüm.

    https://www.youtube.com/watch?v=ulhaewnj4a8

    edit:imla
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap