29 entry daha
  • kendisi hakkinda cok garip bir animi anlatmak istedigim şey.. bosluk..

    oncelikle sanilanin aksine bu uzay boslugu denilen ortam hic de soguk degilmis arkadas.. yokus asagiya diye bosa atarak ciktik günes sisteminden etrafta tek bir tekel bayigini birak yildiz bile yokken, yine sicak.. nicin? cünkü hava yok ulan! alenen ortam "cift camli pimapen" misalinde bir isi yalitimina sahip.. bugun evimi alsam ben uzay bosluguna kursam aha yaziyorum buraya dogal gaz parasini ayda 2 liradan yukari vermem.. cayim sogumaz, biram isinmaz oyle bir isi yalitimi akliniz durur..

    ayriyeten eger aceleniz yoksa, istediginiz yere gidebilirsiniz 5 kurus mazot, benzin parasi vermeden. niye? cünkü sürtünme yok. varsayimsal olarak ajax in fezaya gonderdigi ok, su anda günes sistemini terketmistir gibime geliyor benim kimbilir neler vardir ayrica arkadas pehey..

    bu sürtünmenin olmamasi dramatik sonuclar da doguruyor tabi. mesela uzayda sürtünme, yer cekimi, soguma, gibi sorunlar yokken (isinma gibi bir sorun var.. insanin isisi kendisini cok isindirior.. uzayda herkes bir tarzan!) uzay boslugunda dolanan cisimlerin sizin "yer cekiminize" kapilma ihtimalleri var.. zira uzay boslugunda her hangi bir yer cekimi yok. oranin yer cekimi bizzat sizsiniz.. kendi kücük uydularinizi bile yaratabilirsiniz. "azuth cekimi" mesela boyle sahane bir olay. 3 uydum var birisi su kaplumbagasi.. misal veriyorum tabi farazi işler bunlar.
189 entry daha
hesabın var mı? giriş yap