18 entry daha
  • "tanri insanlari uzun omurlu olsun diye bozcaada'yi yaratmis" - heredot...

    eski adıyla tenedos olarak anılan bozcaada'nın bilinen ilk sakinleri, pelaglarmis. çevresi 14 mil tutan ada'nın toplam yüzölçümündeki 18.500 dönüm alan bağlarla kaplıdır.

    tatil icin, hatta yasamak icin bile bence cok guzel bir yer. uzumlerinin, saraplarinin tadina mutlaka bakmali, havasini koklamali, denizine girmelisiniz. denizi buz gibi olsa da insan bir kere girince kendini yeniden yaratilmis kadar guzel ve hafif hissediyor. tabii hasta olmamaya dikkat etmek gerek.
    yazlari nufusu iki uc kat artsa da aslinda oldukca sakin ve yalniz bir yer. aliskin olmayan bir ay surekli orada ne yapar bilemiyorum ( kis aylarini kastediyorum ) cunku ada cafe, polente vs.. gunduz saatlerinde vakit gecirelebilecek farkli mekanlar bu donemlerde kapali olabiliyor.

    ada'ya gitmeyi dusunuyorsaniz yalnizca ziraat bankasi oldugunu bilmekte belki fayda var. kis doneminde geyikli iskelesinden en son feribot saat 17:00 dedin mi kalkiyor.. aksi halde ertesi sabah saat 10:00'a kadar adaya denizin diger ucundan bakmak zorunda kalabilirsiniz. yazin sefer sayilari artiyor tabii.

    http://bozcaada.freeservers.com/map.html turkiye gezi rehberi tarafindan hazirlanmis kucuk bir harita bakmak isterseniz.
1748 entry daha
hesabın var mı? giriş yap