• keyfine bak mediamakt sloganı ile satış yapan elektronik marketinin keyfinize bakamamanız, önem taşır sloganıyla taşıma yapan lojistik şirketinin de sizi önemsiz gördüğü için elele vererek ortaya çıkardığı rezalettir.

    bahtsız alışveriş için 17 kasım 2020 tarihinde mersin forum avmde bulunan mediamarkt şubesine gittim. burada televizyonları inceledikten sonra philips 50pus7805 modeline karar kıldım. ancak üründe amblight teknolojisi olmasından ve eşimin migren rahatsızlığının bulunmasından dolayı ürünü kullanıp kullanamayacağımıza dair şüphelerim bulunmaktaydı bu sebeple ürün memnun kalmazsak iade edebilmek adına mağazanın hemen önünde internetten satın aldıktan sonra mağazadan teslim al seçeneği ile aynı gün teslim alarak eve getirdim.

    bu noktada mağaza çalışanlarına ve mağaza müşteri hizmetlerine ürünü internetten alarak kurulumunu yaptırdıktan sonra 14 gün içerisinde iade edip edemeyeceğimi sorduğumda mağaza çalışanları ürün açıldıktan sonra hiçbir şekilde iade alamayacaklarını söylediler. bunun üzerine müşteri hizmetleri ile görüşerek konuyu kendim açıklığa kavuşturdum ve ürünü satın aldım.

    24 kasım 2020 tarihinde ürünü kullanamayacağımıza karar verdik. mediamarktın iade politikası gereği 40 inç üzeri tv iadeleri için müşteri hizmetlerinden kayıt açılması ve kargo şubesinin sizin paketlediğiniz ürünü gelip kapınızdan teslim alması gerekiyor. (ürünü siz götürüp kargoya teslim ederseniz, herhangi bir hasar durumunda mediamarkt sorumluluk kabul etmiyormuş) aynı gün ürünün iadesi için telefon edip kayıt oluşturdum ve bana ürünün adresimden alınacağı bilgisi verildi.

    28 kasım 2020 gününe kadar kargodan ve mediamarkttan bir dönüş olmaması üzerine mersin erdemli aras kargo şubesini arayarak ürünü ne zaman alabileceklerini sorduğumda efsane cuma yoğunluğu olduğu ellerinde onlarca kargo olduğu en erken önümüzdeki çarşamba alabileceklerini söylediler(2.12.2020) bunun üzerine aras kargo müşteri hizmetleri ile 1 aralık 2020 tarihinde iletişime geçerek sorunumu bildirdiğimde yeni bir talep formu oluşturduklarını ve bu talebe istinaden kargonun evimden alınacağını belirterek bana bir istek numarası bildirdiler.

    aynı günün akşamı mediamarkt müşteri hizmetleri ile tekrar iletişime geçerek sorunuma dair nasıl bir yol izlemem gerektiğini sorduğumda kargo şubesinin kendilerine dönüş yaptığını en geç 8 aralık salı günü kargonun alınacağının sistemlerine not edildiğini söylediler. (ancak bu bilgiyi nedense bana iletme gereği görmüyorlar) ayrıca bu görüşmede eğer ürün 14 gün içinde ellerine ulaşmazsa iade hakkımı kaybedeceğim söylendi müşteri temsilcisi tarafından. daha sonra bir başka müşteri temsilcisine bu bilginin doğruluğunu teyit ettirdiğimde böyle bir durum söz konusu olmadığı iade başvurusunun tarihinin önemli olduğu söylendi.

    2 aralık 2020 tarihinde yeniden aras kargo müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim ve birgün önce talep ettiğim evden alınma işlemi hakkında bilgi istediğimde bana şubenin kısıtlı bir şube olduğu evden alım yapmadığı, mediamarkttan ürünü başka bir şubenin teslim almasını istemem gerektiği söylendi. kısıtlı'nın ne demek olduğunu sorduğumda kargo şubesi çalışanlarının covid19+ olduğu bu yüzden de şubenin alım gerçekleştiremediği belirtildi.

    bu bilgi üzerine mediamarkt müşteri hizmetlerine tekrar ulaştığımda mustafa isimli müşteri temsilcisi tarafından ürünün teslim alınması için mediamarkt tarafından gereken talebin oluşturulduğu yapılacak başka bir şey olmadığı söylendi. bende bunun üzerine kendi sitelerinde yazan ürünü paketleyerek en yakın mağazalarına teslim edebileceğimi söylediğimde ise mağaza iadelerinin toplu olduğu 20-25 gün sonra dahi kargonun ancak gönderilebileceğini söyledi. bunun üzerine aras kargonun bir başka şubesinin ürünü teslim almasını istediğimi belirttiğimde buna dair talebimi depoya ilettiğine dair bir şikayet kaydı açtığını söyledi.

    aynı günün akşamı mediamarkt müşteri hizmetlerine tekrar ulaştığımda böyle bir talebin oluşturulmadığını sadece ürünün acilen adresimden alınmasını istediğime dair bir talep oluşturulduğunu bir başka müşteri temsilcisinden öğrendim.

    şimdi evde tv paketli ve televizyonsuz bir şekilde kargo şubesinin keyfinin gelip şubeye birkaç eleman daha alıp eve gelip kargoyu alabilmesi, ya da türkiye'nin en büyüğü olduğunu iddia eden elektronik şirketinin kargoyu evden bir şekilde alabilecek bir kargo şirketi ayarlamasını bekleyerek oturuyorum.

    yani mediamarkttan bir ürün aldığınızda istediği zaman iade alarak sizi bu sürede kredi kartına borçlu bırakıp paranızı istediği gibi kullanabilir. aras kargoyla bir kargo göndereceğiniz zaman siz ne zaman isterseniz değil onlar ne zaman isterse götürebilir... ah benim bahtsız ülkem, nereden tutsan kokuşmuş şekilde elinde kalıyor...

    özet geç diyenler için: mediamarkt internet sitesinden tv aldım, memnun kalmayınca iade etmek istedim ama aras kargo efsane cuma yoğunluğu var diyor eve gelip almıyor media markt sen yollarsan kırılırsa iade almam diyor. başka bir kargoya da yönlendirmiyor. böylece tüketici ortada kalıyor.
hesabın var mı? giriş yap