19 entry daha
  • başörtülü olarak açılmış, o şekilde hitap edelim o halde.
    akp'den önce başörtülülerin maruz kaldıkları muameleler hafızalarda. akp bu rüzgarla geldi ve bu konudaki vaatlerini yerine getirdi.
    sonra bunu dibine kadar kullandı, muhafazakar kesimi ustaca manipüle etti. eğer biz olmazsak chp zihniyeti sizlere eskisi gibi zulmeder, başınızı açar, ibadetlerinizi dahi engeller algısı beyinlere kazındı, akp buradan olabildiğince nemalandı. buradan hareketle sağ seçmen akp'nin yanlışlarına gözünü kapattı, kulaklarını tıkadı. akp'nin yanlışlarını eleştirmenin chp'nin ekmeğine yağ süreceğini zannederek haksızlık, hukuksuzluk, suistimaller karşısında kafalarını kuma gömdüler, chp çok mu iyi dediler. dindar kesime yanlışı eleştirmenin dini, vatani, insani bir görev olduğu unutturuldu. akp'ye biat etmeyen dindar dahi olsa dışlandı, chp'li olmuş diye yaftalandı.
    sistemli bir şekilde dindar - seküler ayrımı pompalandı, halk kutuplaştırıldı.
    bunda chp'nin hiç mi suçu yoktu? bir türlü iktidar olduklarında insanların dini özgürlüklerinin teminatı olacaklarına toplumu ikna edemediler. yeteneksizlik, kifayetsizlik, isteksizlik artık ne derseniz deyin. son zamanlarda sağ seçmene gülücükler atılıyorlar ama hala inandırıcı değiller.
    akp son zamanlarda aşırı oy kaybının verdiği telaşla bakın gönüllü demiyorum, telaşla seküler kesime yanaşma yolları aramaya başladı. bunda ekrem'in toplumun her kesimini kucaklayıcı söylemleriyle ve inandırıcılığıyla sağdan da oy alarak 800.000lik tokadı basmasından alınan ders de var.
    ama iktidarı ve muhalefetiyle hala samimi değiller, inandırıcı değiller.
292 entry daha
hesabın var mı? giriş yap