122 entry daha
  • kira geliri, daha özünde inşaat ekonomisi devletçe desteklenmekten vazgeçilmedikçe çarşı pazar, esnaf düzelmez.

    herkes zarar ederken zarar etmeyen tek kesim dükkan sahipleri. ticaret yapanlar para kazanamazken, mal sahipleri hiç bir sekteye uğramadan parasını istiyor. haklı mı, sözleşmeyle evet, ama hakkaniyet olarak değil. devlet bile müşkül durumda olandan vergi almıyor, erteliyor, yardım yapıyor, vb. veya fabrikada bir eleman hastalandı diye onu kovamıyorsun, sen git yenisi gelsin, bana para getiren adam yerini doldursun sabit kazancım devam etsin diyemiyorsun.

    ama mal sahipleri bunları yapmıyor. kayıtsız şartsız para almak üzerine kurulmuş bir "garanti para" tek taraflı düzeni var çünkü.
    senin hakkın herkesten neden daha üstün oluyor? ticaret yapan haklı sebeple para kazanmıyorsa sen de kazanmayacaksın demeli devlet.

    zaten böyle yapılmazsa, mal sahipleri altın yumurtlayan tavuğu kesmiş olur. bütün ülke 1 dükkan diyelim. para kazanmadan da yine paramı ver dersen, bir süre verir, sonra veremez kiracı, ve dükkan boş kalır. önce o batar, sonra da sen. reeelde sen çık yenisi gelsin desen de, binlerce mal sahibinin, binlerce kiracıya yaptığı bu davranış herkesi sırayla batıracaktır.
593 entry daha
hesabın var mı? giriş yap