11 entry daha
  • yolsuzluk terörden daha kötü değildir diyen arkadaşa 2 şekilde cevap verilmesi gerekir dedirtmiştir.

    1- terör eylemini hdp yapmıyor, hdp sorunu ortada çözdürtmeye çalışıyor. emin ol bu iktidarın politikaları yüzünden daha çok insan ölmüştür

    2- türkiye’deki mevcut yolsuzluk düzeni öyle hafif kaçamaklar değil muazzam bir hortum sistemidir ve ülkenin gençliğini, onlarca yılını(2010’lardan sonraki dönem), en potansiyelli büyüyeceği yılları bir değer transfer mekanizması ile yok etmiştir. bunu quantify etmeye çalışsak emin ol 10 tane pkk gelse bu zararı veremez.

    işin içine fırsat maliyetlerini katarak düşündüğün zaman akp-mhp hortum düzeni pkk’ya giden milyar dolarları yanında cüce bırakır.
    (bkz: mng)(bkz: kolin)(bkz: limak)(bkz: cengiz holding)(bkz: bim)(bkz: hortum vakıfları)(bkz: belediye rant düzeni) ve nicesi

    bu düzen demek on milyonlarca düzgün eğitilememiş genç, savaşa çatışmaya gitmiş milyarlarca dolar, bu ülkede verimli iş yapamayacağını düşünmüş ve göç etmiş ya da girişimde bulunmamış milyonlarca beyin, ülkeye gelip genç nüfusu iş güç sahibi yapıp kurumsal ve iş dünyası anlamında yıllarca zenginleştirecek sermaye, hakkı hukukuyla işleyen bir ekonomide ortaya çıkacak inovatif gelişkin şirketler, muazzam bir teknoloji atılım potansiyeli, türkiye'yi orta sınıfta sıkışmaktan çıkaracak, kişi başı verimliliğini artıracak, toplumsal kohezyonu ve güveni artıracak muazzam bir dönem heba edildi. sadece bu fırsatlar kaçıp yüz milyarlarca dolarlık zarar verilmedi bu ülkeye hayır.

    ayrıca ekonomi belirli kesimleri zengin etmek için göz göre göre yanlış makro politikalarla yönetildi, try'nin değeri yok edildi, kamu kaynakları belirli yandaşlara çekilip bizleri daha onlarca yıl boyunca verimsiz projelere bağımlı kıldı, vergilerimiz şimdiden daha onlarca yıl taahhüt edilmiş durumda, hazine inatla tutulan yanlış makro politikalar ve yandaşa bedavaya verilen kamu bankası kredileri ile yok edildi, oluşan belirsiz ortamı hepimizin alım gücünü yerle yeksan etti ve bizleri fakirleştirdi. üstüne üstlük bütün bu finansman halkın sırtına her geçen gün eklenen vergilerle finanse edilmeye devam ediyor.

    2013-2014 civarı türkiye kişi başı milli gelir 13.000 usd civarlarındaydı. bugün 8000'lerde. son 7 senede bu rejim bu rantın bokunu çıkarmasaydı 20.000'e dayanmamış olmamız için hiç bir sebep yoktu. oturup bunu iyi bir hesap edince insan gerçekten kahroluyor. 10 tane pkk bu zararı veremez. bundan ala vatan hainliği olamaz. pkk bu ülkeden bu kadar götüremez, net.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap