• ha bu kadar insan yalan söylüyor. isteseniz ilgili twitin altını biraz okuyun. ilgili/ilgisiz bir çok kişi mağdur durumda. kimileri hasta olmuş stresten. klasik alakası olmayan konuları da paylaşıp (balonlarımızı değiştiriyorlar) mağduriyet algısı çabaları. ne ara karikatüristler olarak grup oldunuz? benim bildiğim bu olay tek bir şahıs yüzünden gerçekleşiyor.

    son olarak, sosyal medya platformları da birer website'dir. reklam bile olmayan bloğunda paylaşan adama uyarı bile vermeden hadi bize para ver denmesi bile savunulmuş. bir de üstüne onlar bize sormadan paylaştı, hakkımız elimizden alındı gibisinden konuşulmuş.

    ben bu şahsı tanımam etmem. açıkçası karikatürlerini de bilmiyorum. ama bu paylaşım beni çok güldürdü.

    edit: yahu bir de, telif hakkı vs. diye iki yüzlülük ile ağlamayı bırakın. eminim bu insanların çoğu kendi mesleği ile alakalı, hobisi ile alakalı şeyler yayınlayan insanlar. konuya uygun bulduğu karikatürü google'dan bulup yazının bir köşesine ekliyor. zaten sitede reklam varsa bile, emin olun sitenin yıllık barındırma masraflarını bile anca karşılar. uyarı dahi vermeden direk para istemek.. bu uygulamayı tamamen karikatür paylaşımı yapan sitelere yapsan eyvallah derim de, bu yapılana sıfat söylemeye dilim varmıyor.
546 entry daha
hesabın var mı? giriş yap