1 entry daha
  • açıklamanın kendisinde bir sorun yok. uygulamada da böyle ise bir sakınca görmediğim gayet mantıklı bir açıklamadır.

    edit: misal sosyal medyada yayınladığını iddia eden kişi sosyal medya ile kendi blogunu kastediyor. ayrıca yaşaroğlunun aylardır bu konuda savaş açtığını biliyoruz. e o zaman bi zahmet blogunuzu ve ticari instagram hesaplarınızı erdil yaşaroğlu üzerine kurmayın.

    edit2: özel mesajdan yazmanıza gerek yok takip ediyorum zaten. misal bana özelden gönderilen ve zaten bu başlığın altında olan twitterdaki açıklamanın altına cevap olarak yzılmış 4 adet resmin
    1 tanesi zaten @suffagah adındaki popülerite toplamaya çalışan bir hesap,
    @gameofthronest hesabı silinmiş zaten.
    58 yaşında dediği teyze yine blog sitesi (editception, #117027476)
    @sefergunes_ yine spor salonunun reklamını yapan ticari amaçlı bir hesap

    edit3: mesela aykırı gazetesindeki şu haberde paylaşılan bir tweet dikkatimi çekti. yazık adama diye açtım tweeti. başta üzüldüm ama sonra devamında şu tweeti görünce yine başa döndük (görsel)

    edit 4: şimdi aklıma geldi. eskiden (10-15 yıl öncesini söylüyorum) komikaze.net vb siteler vardı. karikatürler buradan dağıtılıyordu. hatta şimdi hatırlamıyorum ama bir karikatürist kendi karikatürlerini buna benzer isimde bir site üzerinden yayınlıyordu. o zamanlar bir kaç yerde daha yayınlandığını görünce "arkadaş bu karikatürist, çalışmalarını nasıl da bedavaya yayımlıyor vay beee" diyordum.
    çünkü sonuçta para ile satılan dergilerdeki karikatürlere bedavaya ulaşabiliyorsun ve nasıl telif davası açmıyorlar diye de şaşırıyordum. öyle ya! bedavaya internet'ten erişilen karikatüre kim, niye para versin ki tekrardan.
    hasılı şimdi fark ettim ki o zamanlardan bu zamanlara bakıyorum da bir anda karikatürü kendi web sitelerinde (hem de öbek öbek) paylaşmayı bir hak olarak görüyorlar insanlar. bir de böyle düşünün derim.

    alt edit
    kaldı ki ben adam yerden göğe kadar haklıdır demiyorum. açıklama gayet mantıklıdır ve uygulamada da böyle ise sorun yok diyorum. ama görünen o ki bazı yerlerde işin suyunu çkarmışlar.
    şimdiye kadar gelen örneklere baktığımızda aslında tam olarak yaşaroğlu'nun yakındığı şeylerdir.

    son olarak bir müslüman olarak yaşaroğlu'nun islam'ı ti-ye alan karikatürlerine tepkili birisiyim. fakat sözlük fanatiklerinin aksine, 2 şeyi birbiri ile karıştırmam. her fiili kendi kulvarında değerlendirmek adaletin gereğidir. ve bu olayda görünen o ki erdil yaşaroğlu'nun açıklamaları haklı görünmekte ve tepki gösterenlerden neymiş diye açıp baktıklarım bir şekilde bilerek ya da bilmeyerek gerçekten durumu suistimal etmişler. ha yaşaroğlu da hazır bu işe soyunmuşuz kılı kırk yaralım diyerek suyunu çıkarmış ama sonuçta hak haktır.

    edit: imla
    büdüt: bakın mağduriyetin hakkını veren açıklama böyle olur görsel

    büdüt2: yazımda geçen gameofthronest ile ilgili özelden gelen mesaj:
    --- spoiler ---

    büdütception: kendisine mesajını yayımladığımı isterse sileceğimi söyledim. ricası üzerine geri sildim.
    --- spoiler ---
547 entry daha
hesabın var mı? giriş yap