556 entry daha
  • son açıklamalarınızı okudum erdil bey. ne kadar da güzel anlatmışsınız. şimdi bir de ben anlatayım, siz dinleyin.

    erkek arkadaşımın web sitesi var. karikatür ile uzaktan yakından ilgisi yok. forum bölümüne her gün binlerce yorum, paylaşım, fotoğraf atılıyor. bu paylaşılan fotoğraflardan bazıları karikatürmüş, haberi bile yok. bütün bunları kontrol etme şansı yok. yemese, içmese bunlarla uğraşsa bile zamanı yetmez ve yer sağlayıcı olarak hukuki olarak böyle bir sorumluluğu da yok.

    avukatlarınız web sitesinin ekran görüntüsünü ve video kaydını alırken kullanıcının isminin bulunduğu bölüm görünmesin diye scroll ile aşağı kaydırıp ekrandan çıkarıyor ve sanki web sitesi sahibi bunu paylaşmış gibi göstererek savcılığa başvuruyor. savcılık da serkanaltunigne nin davasını arabulucuya gönderiyor. sizin ile ilgili de daha yeni ifade verdi erkek arkadaşım. ne kadar para isteyeceksiniz muamma. karikatürleriniz birer sosyal platform olan forum bölümlerinde paylaşılsa bile dava açıyorsunuz. sosyal hesaplarınızda paylaşın diyorsunuz, erdil bey bilmiyorsanız bir araştırın sosyal ağ nedir?

    bir de çok merak ediyorum, facebookta karikatür sayfaları var milyon takipçili, bu sayfalarda paylaşılan karikatürleriniz için mark zuckerberg'e mi dava açıyorsunuz acaba? yoksa oraların hukuk departmanları sizin için fazla dişli olduğundan uzak mı duruyorsunuz?

    neyse bu aşamadan sonra artık mahkemeye gidecek durum. zira hem delilleriniz savcılığı yanıltmaya yönelik şekilde alınmış, hem de bunu bir kazanç kapısı haline getirmişsiniz.

    leman-lemanyak yıllarından beri karikatür dergisi okuyan, alan, takip eden birisi olarak tek söyleyebileceğim büyük hayal kırıklığına uğradım ve sizin adınıza gerçekten çok üzgünüm.
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap