47 entry daha
  • yarak gibi açıklamadır. madem o kadar ürününün her yerde paylaşılmasından rahatsızsın, kendin paylaş, kendin reklam bas.

    senin karikatürünü paylaşanlar olmasa seni kim sikine takar bi düşün. 1000 kişiye dergi satıyorsan 1 milyon kişiye paylaşımlar sayesinde ulaşıyor. o paylaşımlar olmasa milyonlar tanır mıydı seni?

    bak geçmişte birçok şarkı youtube'a kişisel hesaplar üzerinden yüklendi. ama 10 20 milyon izlenen/dinlenen şarkılar var kişisel hesaplarda. istese telif derdine düşer kaldırtırdı sahipleri. ama reklamın iyisi kötüsü olmaz dediler ve bıraktılar.

    sen de yeterince tanındığına kanaat getirdin, kazandığın da doyurmuyor, telifden kazanalım diyorsun işte. ama pişman olacak olan da sensin. senin karikatürlerini paylaşmazsak dergilerini alanlar hariç kim görecek kim bilecek?

    he benim, sitem, uygulamam falan yok. ama yapılanı kesinlikle desteklemiyorum. biz o karikatürlere o siteler, uygulamalar aracılığıyla ulaştık, ulaşıyoruz.

    madem yasal hakkının derdine düşüyorsun, sitenin kazancına ortak ol dava açacağına. adam 10000 kazanıyorsa 8-9 binini sen al. ne bileyim yarı yarıya paylaş. ama dava nedir amk. adam siteden 3 5 bin kazanıyordur, sen milyonluk edicen adamı.

    he adamın sürünmesi falan da çok umrumda değil. umrumda olan, bu sitelere dokunan sana bana da dokunur. birgün bir yerde bir karikatür paylaşırsın. paylaştığın yerde kazanç amaçlanıyordur. sen de buna ortak olsun diye davaya ortak edilirsin. selam verdik borçlu çıktık dersin sonra.

    zira, bu zeka küpü avukatlar, öyle çok bi sikten çakmıyor. herif dava aç diyor, benim karikatürlerim bunlar diyor. sonra ctrl+a, ctrl+c, ctrl+v... ne varsa koy, hepsine dava açılsın.
501 entry daha
hesabın var mı? giriş yap