5 entry daha
  • hip-hop' ın yenilikçi grubu a tribe called quest, the low end theory ile o güne dek ve o günden beri hiç duyulmamış bir rap ve caz karışımına imza attılar. meşhur caz melodilerinden alınmış samplelar ( ron carter ''verses from the abstract'' te kontrbas çalar ), üzerinde döşenmiş minimal programlanmış ritimlere ve klavyeye dayanan bu sade çalışma, q-tip ve phife dawg için mükemmel bir zemin teşkil etmekteydi. ayrı ve birbirinden farklı yorum tarzları, kendisini iki farklı sesle ifade eden tek bir sanatçı gibi algılanmalarını sağlayacak şekilde birleşir ve ayrılır.

    çağdaşlarının çoğu silah, para ve kadın düşmanlığı temalarıyla rap yaparken, tribe böyle yapmadı ve afrika bambaataa ve eric b. and rakim gibi sanatçıların ayak izlerini takip ederek sosyal ve ırksal sorunları, müziklerinin ön planına yerleştirdi. ilk albümlerindeki terbiyeden yoksun sözleri hafifleten phife ve q-tip, toplumsal meselelere konsantre olmayı seçti. konuları cinsel şiddetten (the infamous date rape) rap ve müzik sektörünün eksikliklerine (rap promoter , show business) kadar uzanıyordu. jazz (we've got) şarkısında kendi geniş ve rahat felsefelerinin özünü anlattılar.

    the tribe called quest bu albümle birçok konuyu ele almış, bugün bile halen örnek gösterilen ve öykünülen, eşi benzeri olmayan bir iş çıkarmışlardır.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap