5 entry daha
  • evet tam bir para tuzağı. gülüyorum şuan kendime bu yaşta nasıl yedim diye. neyseki aman aman bir masrafı olmadı da giden zamanıma acıdım.

    1 sene önce kendi mesleğimi tamamen bırakmaya net bir şekilde karar verdiğim dönemde internette gezinjrken denk geldi. ulan dedim okuduğum bölüm yüzünden insan kaynakları departmanına almıyorlar beni (oysa psikoloji, sosyoloji hatta iktisat mezunundan daha yakın mezun olduğum bölüm) , belki sertifikam olursa bi nebze işe yarar. hem tiksinmişim kariyer.netten iş aramaya, bunlar iş görüşmesi de ayarlıyorlarmış, ne kaybederim ki? dedim.
    allah kimseyi işsizlikle sınamasın dostlar. masumlar apartmanı gülben'in esat'ın her şeyinden bir mana çıkarması gibi işsiz olunca da her şeyi bir işaret, bir kısmet kapısı sanıyorsunuz. fason bir kurum olabilir mi diye babam endişelenmişti, zira cumhuriyet tarihimiz 'size iş bulucaz', 'mülakat için şu kadar para yatıracaksınız' dolandırıcılıklarıyla dolu. yok fason değil. eğitim alayım, boş vaktim çok, sertifika fetişistiyim, 500-600 lira para değil diyorsanız güvenebilirsiniz kariyeradam'a. ha ama iş arıyorsanız durduk yere paranızdan olmayın. biz dedik ki bi oturup rakı-balık yapsak bu kadar tutacak amaan verelim parayı gitsin. keşke rakı-balık yapsaymışız, bünyemize daha çok faydası olurdu.

    en üzüldüğüm şey ise salak gibi bi de tuttum en yakın arkadaşıma önerdim, o insan kaynaklarında iş arıyor diye. ben buradan iş bulursam, bana niye haber vermedin demesin dedim bi faydam olsun kıza dedim. işe girersem (elbette kariyeradam'la değil) ilk maaşımla kızın masraflarını ödeyeceğim. ya da rakı balığa götürürüm. durduk yere mahcup etti beni götler ya.

    bugün sertifikamı gönderdiler yurtiçi kargoyla. kargoyu alıcı ödemeli göndermişler. bir sayfalık evrağa 30 lira almışlar babamdan. oturduğum yerde sırf masrafım adama ya hahha sinirlerim bozuldu.

    kasım 2019da başlamışız, eğitim bitti, sınava girdim ee dedim mülakatlara yönlendirmeyecek misiniz? 2-3 gün sonra bir mesaj geldi; adı sanı duyulmamış bir şirkette yönetici asistanlığı. hayatım, canım, ciğerim, birtanem, işi küçümsediğimden değil ama allah aşkına yönetici asistanlığı için eğitime gerek var mı? adamlar iş ilanına lise mezunu yazmışlar zaten, ne ik ne bordro bilgisi bi sikim istememişler. telefona bakmak, müşteri karşılamak için mi ben size para verdim? bedavadan bulurdum ki ben bu işi.

    internetten araştırma yapmadım mı bu kurum için? yaptım. herhalde kötü yorumları sildiriyorlar. ekşi'ye baktım haliyle. yukarıda buram buram reklam kokmasına rağmen, inanmak istediğim uzun bir entry var. işte bende hata inanmak istedim. of ya gönül ilişkilerim de hep böyle olmuştu benim. farkediyordum mesela bi yerde bu ilişkiden bi nane olmaz ama umut ama hayal inanmak istediğim için mantığın sesini susturuyordum. kaderin cilvesi aynı şekilde kandırıldığım kurumun adında da "adam" kelimesinin geçmesi ahahhaaha.

    allah belanızı versin sizin gibi umut tacirlerinin. keşke rakıya gitseydim, yanına da 11 çeşit meze söylerdim.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap