• habere konu olan kişinin ağzından bir açıklama iletiyorum;

    ben ekşi sözlük yazarı olmadığım için kuzenim buradan paylaşmış. fakat kendi derdimi kendim daha iyi anlatabileceğimden şu an sazı elime alıyorum. sahtekar olduğumu düşünmenizi haklı buluyorum. fakat iki kere gece 1de arabam yandı. ikisinde de uyuyordum ve ayıptır söylemesi sadece donla uyurum. bana inanın fiziğim muhteşem değil. eğer aracımı bilerek yaksaydım iki kere bütün mahalle beni donumla görmezdi güzel giyinirdim hazırlık yapardım. ayrıca iki olayda da arabanın yandığı yerde 3 4 araç daha vardı. bari onları kurtaralım diye koşarak çekmek için mecbur donla iniyorsunuz giyinmeye vaktiniz olmuyor. allah hiçbirinize bunu yaşatmasın ama başınıza gelirse komşunuza filan görürsünüz araç sahibinin giyinmeye vakti olmadığını anlarsınız. eşim bir sağlık çalışanı covid19 yoğun bakım hemşiresi aynı zamanda hamile. kaskosu olmayan aracımızı neden yakalım. arabamızda kesinlikle tüp, müzik seti veya herhangi başka bir dış donanım yoktu. zaten firmanın kendi tutturduğu bilirkişi raporu da haberlerde paylaşıldı yangının nereden çıktığı da belli. inandırıcılığın zayıf olduğunu biliyorum çünkü kimsenin başına hayatı boyunca böyle bir olay gelmezken benim başıma iki kere gelmesi çılgın sayısal lotoyu tutturmak gibi bir şey ( ki daha tutturan olmadı ). zaten firma da daha sonra kendi orjinal parçası olduğunu kabul edip çok düşük bir meblağ teklif etti. yani bana inanın %100 haksız olduklarını bilmeseler değil 130.000, 130 tl bile teklif etmezler. velhasıl kelam güzel kardeşlerim, ben tübitak, kosgeb ar-ge projeleri yürüten bir mühendisim. makine imalatı sektöründe olduğumuz için biliyorum ve yaptığım hesaplamaların sonucunda seçip kullandığım hiçbir parçanın müşteri tarafından değiştirilmesini istemiyorum. bu sebeple de aracına ek donanım takacak son insanlardanım. ben takmadım zaten ama siz de hiçbir şekilde hiçbir aracınızın orijinali ile oynamayın.

    kuzenimin başından geçen ve hyundainin ilk önce sorumluluk kabul etmemesi ve sonrasında da değerinden düşük bedel teklif etmesi sebebiyle sosyal medya adaletinin gücüne güvenerek bu başlığı açıyorum, aynı marka ve model 2 araç alıp ikisinde de gece uykunuzda aracın yanmasına uyanmak ve sonrasında zararınızla başbaşa bırakılmak istemiyorsanız bu başlığı dikkate almanızı tavsiye ederim.

    olay haberlere düştüğü için direk haber içeriğini ve linkini paylaşıyorum.

    haber linki

    adana'da yaşayan otomotiv mühendisi bir firmadan iki kere sıfır araç aldı ve ikisi de park halindeyken kendiliğinden yandı. ilk yangında zararını kaskodan karşılayan mühendis, ikinci yangında firmanın hatasını ilk önce kabul etmediğini ancak hatayı ispatlayınca 170 bin tl'lik otomobili için 130 bin lira teklif ettiklerinin söyledi.

    adana'nın yüreğir ilçesinde oturan otomotiv mühendisi yunus müjde, 2013 yılında hyundai marka 01 cke 60 plakalı 0 kilometre bir otomobil satın aldı. iddiaya göre, müjde'nin otomobili 2016 yılında elektrik aksamından çıkan bir yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. müjde, aracın kaskosu olduğu için yangının çok üzerinde durmadı ve parasını alıp yine aynı marka 01 any 38 plakalı sıfır otomobil aldı.bu aldığı otomobil ise geçen 7 ağustos tarihinde gece 01.00 sıralarında park halindeyken yanarak kullanılamaz hale geldi. yangının ardından kaskosu olmayan ve ekstra hiçbir aksesuar takmadığı aracı için firmayla görüşen müjde, firmadan zararının ödenmesini talep etti. firma aracı bilirkişinin incelemesine gönderdi ve bilirkişi ön kaput açma telindeki 3 kablodan yangının çıktığını tespit edip o telin de araca sonradan takılmış olduğunu belirtti.bunun üzerine otomotiv mühendisi yunus müjde, aynı marka ve model bayideki diğer araçları da inceleyip fotoğraf çekerek o teldeki kabloların orijinal olduğunu belirledi. firma yetkilileriyle görüşen yunus müjde, 170 bin lira değerindeki aracına teklif edilen 130 bin liralık tazminatı kabul etmedi. firmayla mahkemelik olan genç adam şimdi bir an önce mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

    "mahkemelik olduk"

    konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yunus müjde, "2 kere aynı marka, aynı model araç aldım. 2'si de 3-4 yıl sonra kendi kendine yandı. ilk araç yandığında kaskomuz vardı paramızı aldık, olayın çok üstüne gitmedik. ikincisinde de itfaiye raporlarında belirtildiği gibi aracımız kendi kendine yandı. bayiye gidip olayı anlattım, daha sonra bilirkişi raporu tutuldu. bilirkişi raporunda ise ön kaput açma telinin yanından geçen 3 kablodan yangının çıktığı belirtildi. bu kablolar aracın kendine ait değil dendi ancak biz gidip yerinde teşhis ettiğimizde bu kabloların aracın kendi kablosu olduğunu gördük. orijinal parçası bu. ben firmayı geri arayıp durumu anlattığımda ise bana 130 bin lira vermeyi teklif ettiler. kabul etmeyince de işte şu an mahkemelik olduk" diye konuştu.ı

    "mühendis kendi yaptığı araçtaki parçayı bilmez mi?"

    zararının tazmin edilmesini isteyen müjde, "ben zararımın tazmin edilmesini istiyorum. sıfır araç bile istemiyorum. sadece aynı model, aynı paket bir araç istiyorum. aracın şu anda değeri 170 bin lirayken bana 130 bin lira teklif ettiler. ben de doğal olarak kabul etmedim. benim 2 kere aracım yandı evimin önünde. ben de otomotiv mühendisiyim. kendim makineler yapıyorum. bizde daha önce bir yangın çıkmadı. bizim üretim bandımız tabi daha kısıtlı ama yangın çıksa kabul ederdik. başından sonuna kadar hangi parçanın kime ait olduğunu biliyoruz. fakat firma bu parça benim değil diyor. ben değil de bilmeyen bir vatandaş onu teşhis edemezdi. ben gittim, baktım ve gördüm. firma bunu zaten biliyordu. mühendis kendi yaptığı araçtaki parçayı bilmez mi? hatalarını kabul edince de 130 bin lira teklif ettiler. kabul etmeme durumunda mahkemeye gidilip 3 yıl sonra parayı alabileceğimizi ve bir işimize yaramayacağını söylediler. onlar da bu sistemdeki bozukluğun farkındalar. isimlerini kötülememeye değil de para ceplerinde kalsına oynuyorlar." ifadelerini kullandı. otomobili çoğunlukla eşinin kullandığını, onun da hamile olduğunu belirten müjde, "benim eşim hamile. hamile eşim arabayı sürerken yangının çıktığını düşünsenize. neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum" dedi.

    kaynak: ihlas haber ajansı
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap