126 entry daha
  • kraliyet ailesinde daha gölgede kalan karakterleri ve ilişkileri kurcalamayı seviyorum. burada da meşhur lady diana yerine müzmin prens charles'n aklını başından alan camilla hanımdan bahsetmek istiyorum.
    zaten her ikisi de aynı sosyal çevrede takıldıkları için tanışmaları kaçınılmazdı.
    camilla önce charles'ın polo maçından arkadaşı olan andrew parker ile takılıyordu. ayrıldıktan sonra andrew, prenses anne ile kısa süreli bir ilişki yaşadı. ilişkileri ciddi bir boyuta taşınamadı ama başkalarıyla evlendikten sonra da arkadaş kaldılar. 1

    camilla ve charles'n da bir polo maçında karşılaştıkları bilinir ama aslında ortak bir arkadaşları lucia santa cruz tarafından verilen bir ev partisinde tanıştılar.
    prensten 18 ay büyük olan camilla bir baron kızıdır. tabi onun da diğer elit britanyalılar gibi en büyük tutkularından biri biniciliktir. tanıştıktan sonra maçlarda sürekli çift olarak boy göstermeye başladılar. aileleriyle de görüşüyorlardı ve bu durum işlerin ciddileşmeye başladığını gösteriyordu. fakat camilla'nın, andrew-anne ilişkisinin hemen ardından charles ile görüşmeye başlaması şüphe uyandırdı daima. bu ex aşkına misilleme miydi?

    charles kraliyet donanmasındaki görevini yerine getiriyor iken jet pilot olarak eğitildi. ardından denizaşırı seyahatleri başladı. bu durum ilişkilerine uzun bir mesafe girmesine sebep oldu ve beklenen de gerçekleşti camilla andrew'dan gelen evlilik teklifini kabul etti. aynı yıl evlendiler.

    camilla-charles ilişkisini bozmaya yönelik entrikalar düzenlendiğine dair iddialar vardı: charles'ın amcası mountbatten bu ilişkiyi bitirmek için prense donanmada bir görev ayarladı. camilla gibi bir kadının tahtın varisi ile evlenme düşüncesinden hiç hoşnut değildi. tüm bu süreç sonlandıktan sonra charles'a şöyle yazdı: "senin mevkinde bulunan bir genç adamın yuva kurmadan önce birçok kadınla gönül eğlendirmesi gerekir. böylece eşi olarak en uygun, en cazip ve tatlı huylu bir kızı seçebilir. evleneceği bu kızın başkalarıyla geçmişi olmamalıdır. eğer bu kadınlar evlilik temelleri atmayı düşünüyorlarsa bu tarz tecrübelerden kaçınmalıdırlar." (aaa bize ne kadar yabancı şeyler)* camilla'dan kurtularak, çok daha uygun bir kadınla nişanlanması için prense yol açtığını düşünüyordu. hatta bir aday bile vardı, o da kendi yeğeni amanda knatcbull idi. ya da sadece charles evlilik teklifi etmeye hazır değildi, çok genç olduğunu düşündü, belki de sadece camilla, andrew ile evlenmeyi tercih etti. bu durum belirsizlik içerisinde bırakılmıştır.

    sonra ne oldu? camilla, andrew ile olan evliliğinden iki çocuk doğurdu. paylaşabilecekleri çok şeyleri olmadıklarını düşünerek 1995'te boşandılar. zaten iki yıldır ayrı yaşıyorlardı.

    charles camilla ile ayrılığı sonrası yıllarca bekar kaldı. tabi ki bir takım ilişkileri oluyordu. hatta mounbatten gözdesi knatchbull'a evlilik teklifi ettiğine dair söylentiler var. diğer potansiyel adaylar ise: lady jane wellesley ve lady sarah spencer (lady di'nin ablası). 1981'de 32 yaşındaki charles 20 yaşındaki lady di ile evlendi. çok geçmeden prens william ardından prens harry dünyaya geldi. bilindiği üzere bu mutlu bir evlilik değildi. 1992'de ayrıldılar. boşanma ise 1996'da gerçekleşti. sonraki yıl lady diana şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetti (buraları hepiniz biliyorsunuz zaten, detaysız geçiyorum).

    gelelim bakalım yarım kalan aşka:
    camilla başka bir adamla evlenince prensin kalbi çok kırıldı. amcasına yazdığı mektupta, bu kalp sancısı bir an evvel sonlanır umarım, diyordu. ama hiç de ilk aşkını unutacak gibi görünmüyordu. charles-camilla ilişkisinin yeniden dirilme tarihini tam olarak saptamak imkansız çünkü 1979 ira suikastı sonucu amcası öldürüldü. prens de teselliyi eski sevgilisinde aradı. bazıları, bu yeniden görüşmeye başlamanın daha önce gerçekleştiğini iddia ediyor.

    andrew-camilla ikilisinin evliliklerindeki sadakatsizlikleri aşikardı. camilla-charles ilişkisi ise charles diana ile evlendikten sonra da devam etti. diana'nın ölümünden bir süre sonra birlikte yaşamaya başladılar ama 2005'e kadar evlenmediler. evlendikten sonra camilla duchess of cornwall unvanı aldı.

    kaynak
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap