8 entry daha
  • 1974 kibris baris harekati sonrasi yapilan anlasmaya gore iskana ve yerlesmeye kapatilmis hayalet sehir.

    sivil vatandaslarin girmesi yasaktir. iceride sadece kizlara ait tsk yurdu, gazimagusa orduevi ve birlesmis milletler binasi unficyp vardir. bir zamanlar dunyanin en buyuk eglence sehirlerinden biri olan maras'ta, o zaman turkiyede bile olmayan alfa romeo , mitsubishi , subaru gibi firmalarin ana galerileri bulunmaktadir.

    eski kibris cumhuriyeti (simdi guney kibris rum yonetimi) nin politikalariyla arazileri turklerin elinden alinmis , ingiliz ve rumlara verilmistir.aslinda tapusu lala mustafa pasa vakfina aittir ve su an kktc tazminatı temin etmeye kalksa -kalkabilirse- 90 milyar dolarlik bir gelir elde edecektir. bu yuzden turkiye'nin elinde bulunan cok buyuk bir kozdur.

    eski adiyla varosha yeni adiyla kapali maras'ta bulunan oteller ve kumarhaneler yuzunden bir zamanlar akdeniz'in las vegas'i denmektedir. cunku avrupa'nin ve orta dogu'nun en buyuk para aklamasi burda gerceklesmekteydi.

    denizi altin kumdan olup rum muteahhitler plajlara dokmek icin misir'dan col kumu getirtmistir. hatta bu oteller bosaltildiktan sonra rezervasyon defterlerinin 2000 li yillara , golden sands otelinde 2015 yilina kadar ingiliz kraliyet ailesi tarafindan doldurulmus oldugu gorulmustur. bolge komutaninin yalancisiyim.

    bir otelin acildigi gun kibris baris harekati olmasi nedeniyle otel sahibi intihar etmistir. ayrica iceride marash ikon kilisesi vardir.turistler ve ziyaretciler sadece buraya girebilirler. diger yerlere askeri personel ve yurtta kalan ogrenciler gecebilmektedir.

    ana kapidan orduevine kadar sagli sollu her tarafta muhurlenmis evler dikkat ceker. 30 yil olmasina ragmen binalarda sasiralacak duzeyde curume yoktur.

    harika bir denizi vardir. fotograf cekimine izin verilmez. lakin turk olmanin verdigi gaz, kural tanimamazlik yuzunden gerek youtube'da, gerekse baska internet sitelerinde burada stratejik oneme haiz bircok fotograf bulunur.
288 entry daha
hesabın var mı? giriş yap