23 entry daha
  • bugün türkiye'nin sorunlarının çözümü asgari ücreti yükseltmek değil asgari ücretli çalışan sayısını düşürmektir. zira şu anda türkiye'de işgücünün neredeyse yarısı asgari ücretlidir, bu dünyadaki en yüksek orandır. üstelik bu asgari ücretlilik iş tanımından tamamen bağımsızdır, yeni mezun mühendisler bile asgari ücretle işe başlamaktadır. dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur.

    bunun olması için de tek yol vardır, o da sermayedar tayfanın burnunu çok güzel sürtmek. fakat bu ülkede o boku yiyecek ne örgütlülük, ne bilinç, ne siyasi irade, ne de göt var.

    hep unutuluyor: arkadaşlar, asgari ücret ev geçindirecek, dört kişilik ailenin yaşamını sürdürmesine yetecek bir ücret olmak zorunda değildir. çünkü işlevi o değildir. çalışma hayatına yeni girmiş, genç, muhtemelen bekar ya da en fazla yeni evli, vasıfsız ya da yarı-vasıflı adam alır asgari ücreti. ama bizim ülkede inşaat amelesinden aynı inşaattan sorumlu mühendise kadar herkes asgariye talim ediyor. sakatlık da buradan çıkıyor. bunu da asgari ücrete zam yaparak çözemezsiniz!
386 entry daha
hesabın var mı? giriş yap