1039 entry daha
  • edit: sonuçlar açıklandı.
    l: 8
    r: 8
    w: 6
    s: 6.5
    overall: 7.0

    tahminlerimle paralel sonuçlar geldiğini söylemek mümkün. sonuçtan yapabileceğim iki çıkarım var. öncelikle, off-topic olsa dahi mantıklı olduğu sürece konuşmayı sürdürün. writing kısmı da çalışıldığı takdirde gerçekten puan toplaması zor olmayan bir kısım.
    -----------

    akademik modülüne, computer-based şekilde girdiğim sınavdır.

    öncelikle, listening ve reading kısımlarına çalışırken cambridge ielts denemelerini çözen/çözecek kişilerin fazlasıyla işine yarayacak bir doküman oluşturdum. çok daha tertipli, düzenli bir sheet'te gelişiminizi gözlemleyebilirsiniz. tek yapmanız gereken part bazlı olarak kutucukları doldurmak. ielts bandınız sağ tarafta otomatik olarak oluşturulacak. date bazlı bir sıralama yapmak faydalı olabilir. örnek olarak bir tane deneme sonucu bıraktım. tık

    listening: ielts, uk tabanlı bir sınav olmasına karşın genel olarak daha sade konuşmalara yer veriyor. ancak, örneğin girdiğim sınavda, bazı kısımlarda british aksanları ağır basıyor ve eğer alışık değilseniz soru kaçırabiliyorsunuz. bu noktada temel us/uk pronunciation farklarını bilmeniz ve kulağınızın alışık olması hanenize artı puan yazacaktır.

    bu kısıma yönelik hazırlanırken yaptığım tek şey cambridge ielts denemeleri çözmek oldu açıkçası, ortalamada 34-36 aralığında kalıyordum.

    reading: ilk olarak şunu söylemek istiyorum: bir metinde her kelimeyi bilme imkanınız sıfıra yakın. dolayısıyla, içeriğe bağlı olarak çıkarım yapmak durumunda kalacaksınız ve bu normal bir durum.

    girdiğim sınavda da içerik cambridge ielts denemelerine benzerdi. ortalamada 34-35 bandında sonuçlar almıştım denemelerden.

    writing: iki üstte bulunan entry'de bahsedildiği gibi; aylar öncesinden sınava kayıt yaptırıp ve çalışmaya başlayıp, sınav yaklaştıkça iyice uzaklaştım ve bu tam olarak writing kısmına denk geldi. toplamda sadece 2 gün çalıştım. bu sırada daha önce sıkça bahsedilen liz ve simon işime fazlasıyla yaradı.

    sınavımdaki task 1: line chart.
    sınavımdaki task 2: cause and solution essay.

    speaking: geldik en problemli kısma. sıkça tekrarlandığı üzere, önceki sınav sorularına çalıştım bir arkadaşımla karşılıklı olarak. ne kadar fayda ettiğini bilmiyorum; ancak hiç yoktan iyidir. sınavda bana sorulan sorular biraz daha soyut sorulardı ve açıkçası beklediğimden daha zordu. part 2'de aklıma hiçbir şey gelmedi, off-topic konulardan bahsetmek zorunda kaldım konuşmak için. bakalım sonuç ne olur.

    tahminlerim:
    listening: 8+
    reading: 7.5+
    writing: 6+
    speaking: 5.5+

    edit: link guncellendi
462 entry daha
hesabın var mı? giriş yap