1395 entry daha
  • veda ederken 2020'ye, bir not bırakayım; *

    hepimiz için dolaylı ya da doğrudan yıkıcı bir yıl olmasının yanısıra, biraz geriye çekilip bakınca sıradışı da bir yıl oldu. merak ediyorum, acaba post apokaliptik dünya güzelleyicileri bu süreçten muhteşem bir haz duydular mı, yoksa memleketimizin geleneksel sporu olan kolpacılığa, ihtiyacı varmışçasına can suyu vermeye devam mı ettiler?

    yeni dünyanın erken işsizlerine de merhaba dedik bu sene. halbuki daha nice karpuzlar kesecektik. haşmetlilerimizin geçmişte teknolojiye bağlı işsizliğe karşı bir eylem planına önayak olduğuna ihtimal vermeyi ben de isterdim elbette... günü kurtarabiliyor muyuz çok anlamıyorum, ama yarın çabuk geldi ve onla ne yapılacağı belirsiz. neyse ki halihazırda giden projelerin planların hedefleri ve çıktıları bile meçhul olduğundan muhtemelen bir plan olsa dahi ne olacağını bilebiliyoruz ve az da olsa bir öngörümüz oluyor.

    ve yine merak ediyorum acaba avrupadaki büyük veba salgınındaki gibi bu salgın da bireyselleşmemiş toplumlarda bireyselleşmeyi tetikleyecek mi, tetikleyecekse biz buna ne kadar sürede tanık olabileceğiz? diğer merak ettiğim önemli husus da acaba magandalar ölecek mi? eminim bu iki konuda da değerli sosyologlarımız neçe çalışmalar yapacaktır.

    bilim güzellemeciliği influencerlığı bu sene iyi prim yaptı. yani hep yapıyordu da bu sene önünü alamadık.* ben felsefecilerden daha büyük bir atak bekliyordum doğrusu ama onlar çabuk duruldular sanki.

    o ve bu değil de herkesler araba aldı. bu istanbul'da salgın sonrasında bu kadar arabayla neler yaşanacak acaba merakla bekliyorum. metro inşaatlarına daha iyi çomak sokulursa bunları en üst seviyede görüp değerlendirebiliriz de, hoş olur.

    buraya bireysel bir şeyler yazmaya gelmiştim halbuki, niye böyle oldu azizim.

    neyse sonuç olarak gece saat 12'ye geldiğinde * çok acayip bir şey olacak ve 2021'e gireceğiz. öyle üç beş kişi de değil bayağı topluca gireceğiz, bazı araplar ve birtakım ruslar da katılacakmış. şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
1238 entry daha
hesabın var mı? giriş yap