724 entry daha
  • ülkelerin liderleri, halklarının ve kültürlerinin birer tezahürü.

    merkel için sayılan özelliklere bakalım: çıkarcı değil, kurallara saygılı, kayırmacılık yapmıyor, bilimin ışığında hareket ediyor.

    bizim halkımız her seviyede çıkarcı, trafikte dönüşte sıra olur, sağdan soldan on araba kaynak yapar sıraya; yere çöp atmayan neredeyse yoktur, oysa sağda solda çöp kutusu vardır hep, iki adım yürüyüp çöpe atmaz çoğu insan; randevu alır haber vermez ve gelmez; bir mevkiye geldiğinde imkanı varsa yakınlarına torpil yapar; daha alt mevkideki kişiler atama zamanı bir tanıdık bulup torpil arar; modern tıbbı reddetmeye meyillidir, yok aşıda çip, yok antibiyotik zehir, otu sapı kaynatıp içelim der.

    her ülkeye nasip olmaz deniliyor ama şunu unutmamak lazım, her ülke kendisine göre yönetiliyor en nihayetinde.

    bir heinlein alıntısı ile bitireyim, stranger in a strange land romanından,

    “demokrasi en iyi niyetli yaklaşımla bile zavallı bir sistemdir; onunla ilgili söylenebilecek tek iyi şey, insan ırkının denemiş olduğu diğer sistemlerden yaklaşık sekiz kat daha iyi olmasıdır. demokrasinin en büyük kusuru, liderlerinin oy aldıkları seçmenlerin erdemlerini de kusurlarını da taşımalarıdır; moral bozucu derecede düşük bir düzey ama başka ne bekleyebilirsin?”
185 entry daha
hesabın var mı? giriş yap