85 entry daha
  • bir zamanlar ben de bunu islamci zırvası olarak görüyordum ancak atatürk'ün uşağı cemal granda'nın hatıralarında yazdığına göre bizzat atatürk'ün kendisi bunu söylemiştir.

    "atatürk, son padişah vahidettin tarafından saraya çağırılmıştı. kabul sırasında vahidettin ilk olarak ona şu soruyu sormuştu :
    — şu gördüğünüz düşman gemilerini buradan nasıl çıkarabilirsiniz?
    — o gördüğünüz zırhlılar karada yürümez.
    — peki bu işi nasıl yapabilirsiniz?
    — emredersiniz.
    — ne yaparsanız yapın, fakat bunları buradan kovun... ve kendisine şu görevi veriyor :
    — yanınıza çalışabileceğiniz maiyetinizi alınız. samsun'a hareket ediniz. yarın bandırma vapuru hareketinize hazırdır. şark vilâyetleri askerî müfettişi olarak yola çıkın. allah yardımcınız olsun..."

    - atatürkün uşağının gizli defteri, sayfa 166

    edit: öncelikle olayı gördüğünü iddia etmiyor, atatürk'ün söylediklerini aktarıyor. elimde baskı yok, kitabı internetten buldum ve 1971 yılında fer yayınlarından basılmış. ufak bir arama ile siz de bulabilirsiniz. öyledir ya da değildir gibi bir iddiam yok, cemal granda'nın bunu dediğini ve bu iddiayı başka dillendirenler de olduğunu göstermek istedim. tarihi bir konuda kesin bir yargıya varmak şahsi kanaatimce imkansızdır.

    edit 2: oooo hem fetöcü ilan edilmişiz hem de atatürk'ü itibarsızlaştırmaya çalışarak suç işlemişiz. bunların hepsini kendi fikrimi katmadığım bir "kitap alıntısı" sebebiyle işlemişim.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap