2035 entry daha
  • her zaman icin fiziki olarak bir miktar tutulmasi gereken para birimidir. dunya oyle bir yer haline geldi ki, suriyeli bir gayrimenkul zengini, 15 sene once ulkesinin bu hale gelecegini aklinin ucundan gecirmezdi. kagit ve ekran uzerinde milyon dolarlik servete sahip olan o suriyelinin tum varligi, gunun sonunda elinde fiziken tuttugu 5-10 bin dolar olarak kaldi.
    ama iste o fuzeler atilmaya basladiktan sonra, bankalarda kaydi olarak tutulan paranizin da (hele ki yerel para birimiyse), sahip oldugunuz arsa ve binanin da , borsadaki kaydi hisse senetlerinin de degeri koca bir sifirdir.
    sizi o bok cukurundan kurtaracak tek varlik, fiziken sahip oldugunuz dolardir.
    dolayisiyla, dolar iyi bir yatirim araci olmasinin yanisira, her zaman icin insanin sahip olabilecegi en onemli kasko ve can simidi olacaktir.

    kisaca benim stratejim, sahip olunan nakit varligin en az yuzde 50'sini dolarda, bunun da en az yuzde 50'sini fiziken elde tutmaktir.

    nakit varligin en az yuzde 15- 20'sini bitcoin ve diger kripto varliklarda tutmak gerektigini zaten soylemeye gerek yok. (hard walletlarda)
928 entry daha
hesabın var mı? giriş yap