6 entry daha
  • https://blog.twitter.com/…pany/2020/suspension.html

    kalıcı olarak askıya alınması

    8 ocak 2021 cuma
    @realdonaldtrump hesabından gelen son tweetlerin ve etrafındaki bağlamın - özellikle twitter'da ve dışında nasıl alındığı ve yorumlandığı - yakından incelendikten sonra, şiddeti daha fazla kışkırtma riski nedeniyle hesabı kalıcı olarak askıya aldık.

    bu haftanın korkunç olayları bağlamında, twitter kurallarının ek ihlallerinin potansiyel olarak bu hareket tarzına yol açacağını açıkça belirtmiştik. bizim kamu çıkarı çerçevesi doğrudan seçilmiş yetkililer ve dünya liderlerinin duymak halkı için vardır. halkın açıkta hesap verme yetkisine sahip olduğu ilkesi üzerine kurulmuştur.

    bununla birlikte, yıllar öncesine giderken, bu hesapların tamamen kurallarımızın üstünde olmadığını ve diğer şeylerin yanı sıra twitter'ı şiddeti teşvik etmek için kullanamayacağını açıkça belirtmiştik. politikalarımız ve bunların uygulanması konusunda şeffaf olmaya devam edeceğiz.

    aşağıda, bu durumda politika uygulama yaklaşımımızın kapsamlı bir analizi yer almaktadır.

    genel bakış

    8 ocak 2021'de başkan donald j.trump tweet attı:

    “bana oy veren 75.000.000 büyük amerikan vatanseverinin, önce amerika'yı tekrar amerika'yı büyük hale getirmesi, gelecekte dev sesine sahip olacak. hiçbir şekilde, şekilde veya biçimde saygısızlık veya haksız muamele görmeyeceklerdir !!! "

    kısa bir süre sonra cumhurbaşkanı tweet attı:

    "isteyenlerin hepsine, 20 ocak'taki yemin törenine gitmeyeceğim."

    amerika birleşik devletleri'nde devam eden gerilimler ve 6 ocak 2021'de kongre binası'na şiddetli bir şekilde saldıran kişilerle ilgili küresel sohbetlerdeki artış nedeniyle, bu iki tweet, ülkedeki daha geniş olaylar bağlamında okunmalıdır. başkan'ın açıklamalarının farklı izleyiciler tarafından harekete geçirilebileceği yollar, şiddeti kışkırtmanın yanı sıra, son haftalardaki bu açıklamanın davranış biçimi bağlamında. bu tweetlerdeki dili şiddeti yüceltme politikamıza göre değerlendirdikten sonra, bu tweetlerin şiddetin yüceltilmesi politikasını ihlal ettiğini ve @realdonaldtrump kullanıcısının hizmetten derhal kalıcı olarak askıya alınması gerektiğini belirledik.

    değerlendirme

    yukarıda atıfta bulunulan iki tweet'i, başkalarına şiddet içeren eylemleri kopyalamaya teşvik edebilecek şiddetin yüceltilmesini önlemeyi amaçlayan ve meydana gelen suç eylemlerini kopyalamaya teşvik etme ve ilham verme olasılıklarının yüksek olduğunu belirledik. 6 ocak 2021'de abd kongre binası'nda.

    bu belirleme, aşağıdakiler dahil bir dizi faktöre dayanmaktadır:

    başkan trump'ın açılış törenine katılmayacağına dair açıklaması, seçimin meşru olmadığına dair ek bir onay olarak bazı destekçileri tarafından kabul ediliyor ve daha önceki iddiasını , yardımcısı tarafından iki tweet ( 1 , 2 ) aracılığıyla yaptığı iddiasını reddetmesi olarak görülüyor. genelkurmay başkanı dan scavino, 20 ocak'ta "düzenli bir geçiş" olacağını söyledi.
    ikinci tweet, açılış töreninin katılmayacağı için "güvenli" bir hedef olacağını potansiyel olarak düşünenleri cesaretlendirebilir.
    bazı taraftarlarını tanımlamak için "american patriots" kelimelerinin kullanılması, abd kongre binası'nda şiddet eylemlerinde bulunanlara destek olarak yorumlanıyor.
    destekçilerinin “uzun süredir dev ses” e sahip olduklarından ve “onlara hiçbir şekilde, şekilde veya biçimde saygısızlık edilmeyecek veya adaletsiz davranılmayacaktır !!!” başkan trump'ın “düzenli bir geçişi” kolaylaştırmayı planlamadığının ve bunun yerine seçimi kazandığına inananları desteklemeye, yetkilendirmeye ve korumaya devam etmeyi planladığının başka bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
    gelecekteki silahlı protesto planları, 17 ocak 2021'de abd kongre binası ve eyalet başkenti binalarına yönelik önerilen ikincil saldırı da dahil olmak üzere twitter'da ve dışında çoktan çoğalmaya başladı.
    bu nedenle, bizim kararlılığımız, yukarıdaki iki tweetin başkalarına 6 ocak 2021'de meydana gelen şiddet eylemlerini taklit etmeleri için ilham vermesi ve bunların alındığına ve bunu yapmak için teşvik olarak anlaşıldığına dair birçok gösterge olduğu yönündedir.
452 entry daha
hesabın var mı? giriş yap