4 entry daha
  • herşeyden önce ucuzluğu nedeniyle tercih edilen florida'nın, okyanusa* kıyısı olan en ucuz şehridir. herkes spring break diyerek iç geçirirdi mamafih belediye başkanının sahilde ateş yakıp içki içmeyi yasak etmesiyle beraber bu turistik özelliğini yitirmiştir. havacılık cenneti amerika'nın, havacılık cenneti bir beldesidir ki etrafındaki vor*
    ve pist enflasyonu nedeniyle havacılık eğitiminin en yoğun olduğu bölgedir. dolayısıyla bir miami vice tadını hayatınız boyunca burada yakalamanız mümkün değildir. (nüfusun cinslere göre dağılımını, yaş ortalamasını emekliliğe yakınsayarak hesaplayınız.) sakindir temizdir düzenlidir. şahsen otobüs duraklarını görmüş olmama rağmen ne durakta bekleyen insan ne de durağa uğrayan otobüse tesadüf ettim. ama teorik olarak bir toplu taşıma var.*

    bike week ve biketoberfest olmak üzere 2 ayrı motor şovu ile nascar yarışları haricinde bir atraksiyonu yoktur. bu etkinlikler süresince nüfusunu 5'e katlar ama geriye kalan günlerde sahilde dolaşan birilerini görürseniz kesin türktür. sahilde oturmuş içki* içen birilerini görürseniz kesin türktür. gece kulübü çıkışında keyiflenip hepinizin amuğaa goiim hüleaann! şeklinde nara atan birilerini görürseniz kesin türktür. kaldırımda yürüyen birini görürseniz kesin türktür. benzincide çalışan kasiyerlerin çoğu türkiyeyi görmüştür.* ilk bakışta şaşırtıcı gelen bu durum, amerikan vatandaşı'nın iyi para ve kariyer vaadiyle ortadoğu'ya hangi amaç uğruna savaştığını bilmeden* gönderilmesinin gayet kabul görmüş bir politika olduğu görüldükçe sıradanlaşır. insanı yoz, yobaz ve tembeldir. türkiye'nin imajı heryerde olduğu gibi yerlerdedir. dolayısıyla tanıştığınız insanların ama sen teröristsin? şeklindeki yaklaşımlarına hazırlıklı olmak gerekir. hiç bir yakının savaşta öldü mü? ailen güvende mi? can güvenliğin için mi buradasın? gibi masum soruların yanında ülkenizde buzdolabı var mı? veya burada eğitim aldıktan sonra gelip bizi öldürecek misin? türünden abuk sorularla karşılaşma olasılığı diğer amerikan şehirlerinden* daha yüksektir. zaten halk, bölgesel oyunlarla uyuşturulmuş, dış politikadan bihaberdir. onlara göre heryere demokrasi götüren, überinsanlardır ancak yıllar evvel ruslara karşı korudukları afganistan'ın daha sonra bin laden'i üreterek kendilerine saldırması hakkında en ufak bir fikirleri yoktur.

    hava durumu devamlı yağışlıdır. oldu da yazın gittiniz, yarı tropik iklim sayesinde timsahların yaşam koşullarını kendi üzerinize tatbik etmeniz gerekir. kışın yağışlı, yazın yağışlı, hep yağışlıdır. tornado karşı sitenizi havaya uçurur bakakalırsınız, lovebug'lar arabanız üzerinde ass to ass yapar ifrit olursunuz. ama en önemlisi istediğiniz kadar duş alın kapıdan dışarı çıkar çıkmaz 10. adımda yapış yapış olursunuz.

    2 tane gece kulübü vardır. dolayısıyla bir öğrenci dahi olsanız daytona'daki bütün club'lara girip çıktım altını üstüne getirdim demeniz 10 dakikalık bir süreye tekabül etmektedir. freshmanların takıldığı red tail, genç nüfusu elinde bulundurmakla beraber florida punk rock'ının canlı dinlenebileceği, yanında iki birayla çıtırların barda dans edişlerinin izlenebileceği keyifli bir yerdir.

    ne olursa olsun 2 hafta sonra bayar, memleketim memleketim sesleri yükselir bünyeden.. nerde o istiklal dedirtir nerde boğazda rakı-balık, nerde caddebostan sahilde dostlarla bira tokuşturmalar?

    en çok nesi sevilir? istanbul'a dönüşleri..
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap