18 entry daha
  • eşimle evlendikten 2 sene sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik ama o kadar da istekli değildik ikimiz de. bir kaç olumsuz denemeden sonra doktora gitmrye karar verdik, eşimin rahminde bir kitle olduğunu ve bunun hamileliğe engel olduğunu söylediler. ilk etapta ilaç tedavisi sonra ameliyat yolu izlenecekti. bu süreçte çocuk sahibi olmamız imkansıza yakındı.

    bunu duyduğum an ki ruh halimi anlatamam. hayatımda hiç bu kadar eksik hissetmemiştim. o ana kadar baba olmak gibi bir düşüncem, eksikliğim yokken o an ne olduysa hayata küstüm. süreç bizim için sancılı geçmedi ama o gün hissettiklerimi anlatamam. aklıma gelen en berbat şey de eşimden vazgeçmek zorunda kalabilir miydim? kalamazdım. ben eşimi anne olabilecek diye sevmemiştim zira. güzel olan sevdiğinle beraber her şeyi yaşamak ya hani, anne baba olmak da o yüzden güzrl, kıymetli zaten. yoksa çok eşli olurduk, her önümüze gelenden bi bebemiz olurdu dimi? öyle değil işte.

    anne baba olmak, sevdiğin insanla bir evlat büyütebilmek harika şeyler, şu an 2 evladım var ve onlar eşimle benim ortak sevgimizle büyüyen 2 küçük insan. onları değerli kılan, eşimle benim ortak sevgimiz. yoksa inanın herhangi bir kıymetleri yok. evlat sevgisi apayrı bir şey kabul ediyorum ama sevgilerinin sebebi biziz.

    dolayısıyla eşim olmadan bu bebelere sahip olmak ister miydim? hayır. eşim olsaydı da bebeler olmasaydı ne olurdu? üzülürdüm, ama hepsi bu. zaten tatmadıgım bir duygunun eksikliğini hissetmezdim, eşimle bu duyguyu yaşayamayacak olduğum için çok üzülürdüm hepsi bu. ama eşim olmasaydı ve bu bebeler olsaydı, aklımın, hayatımın bir köşesi hep eşimde kalacaktı. onsuz bu yavruları büyütecek olma hissi beni kahrederdi. ben baba olmusken onun anne olamayacak olması ve bu sebepten terk edilmesi, yalnız kalması beni mahvederdi.

    kısacası mutlu bir evlilik, sevgi, aşk, kolay bulunan şeyler değil. 4x4lük olamaz hiçbir şey ama kıymet bilmek gerekiyor diye düşünüyorum. seviyorsanız eşinizi ne olursa olsun bırakmazsınız zaten. sormayın böyle sorular.
148 entry daha
hesabın var mı? giriş yap