10417 entry daha
  • bu gidişle başkanlığının son gününde azledilecek sarı fırtına. gidişi de başkanlığı gibi sıradışı. görev süresi zaten 20 ocak'a kadar olan bu adamın azledilmesi konuşuluyor. zaten bitecek görevi, uğraşmayalım demiyor kimse. enteresan gelebilir ama değil. bir daha kimse bu icraatlere cüret etmesin diye uğraşıyorlar. böyle giderse joe biden durduk yere 47. başkan olacak. mike pence de en kısa başkanlık süresi rekorunu da william henry harrison'dan devralır.

    devir teslime de katılmayacak. başkanlık makamının önemli olduğu 20. yy'da örneği yok bildiğim kadarıyla. 19. yy'da başkanlık makamı o kadar önemli değildi zaten. en son ikinci başkan john adams kadim dostu* ve başkan yardımcısı thomas jefferson'un yemin törenine katılmamış 1801'de. tarihte başka varsa yeşillendirin de editleyeyim.
    edit: `@siber cicek` uyardı: andrew jackson, ulysses s. grant ta katılmayan başkanlar.

    senato'nun azil oylamasını 19 ocak'tan önce yapamayacağı açık. yetişmiyor, imkanı yok. e 20'sinde de yemin töreni var. tüm kongre capitol'un arka bahçesinde olacak doğal olarak. hani sabah belki bahçeye çıkmadan şunu bi azledelim de öyle çıkalım derlerse o başka tabi. her halukarda görülmemiş bir hafta bekliyor abd'yi.
1625 entry daha
hesabın var mı? giriş yap