293 entry daha
  • bazı otellerde jandarma bahane edilip sorulması durumudur.

    benim büyük kızım, sonradan türkiye cumhuriyeti yurttaşı oldu. halen annesinin soyadını taşır. (o dönem, annesinin benden hamile kaldığını bilmiyordum. çok sonra, dört küsür yıl sonra öğrendim. uzun hikayedir. anlatırım bir ara... anlatmış da olabilirim).

    kızım 18 yaşına yeni girmişti. baba-kız, alanya'daki beş yıldızlı bir otele gittik. bir gece kalıp devam edeceğim. kızımla geldim. oda için rezervasyonumuz var.

    - beyefendi, evlilik cüzdanınızı rica edebilir miyim?
    + kızım... pasaportun ve nüfus cüzdanında da yazıyor...

    eleman, pasaportu ve nüfus cüzdanını evirdi çevirdi, benim kimliğime baktı, iki kimliği karşılaştırdı... sonra, müdürünü çağırdı. müdür de jandarma komutanının o konuda çok hassas olduğunu, o yüzden evlilik cüzdanı sorduklarını, durumumuz ne olursa olsun bizi otele kabul edemeyeceklerini ifade etti.

    bu arada, hemen söyleyeyim, otelde evli olmayan bir sürü misafir olduğunu biliyoruz. kızım, otelde kalan bazı rus turistler ile konuştu. ona da bahaneleri hazırdı zaten: tur ile gelmişler, yapabilecekleri bir şey yokmuş...

    yokuş yaptılar. ben kızımın pasaportunda baba adını gösteriyorum: hem rusça hem de ingilizce. kızımın soyadına takıldılar.

    en nihayetinde, gerildiğimiz ile kaldık. otelden çıktık. alanya'yı zaten sevmem. antalya'ya geçip, başka bir yerde kaldık. bir daha da alanya'ya adımımı atmam... (ertesi günü alanya'da da işim vardı. kötü oldu. antalya'dan yeniden alanya'ya geçtik).

    notes glores: oteli tabii ki şikayet ettim. otelden tutanak istemiştim ama vermediler. şikayet de bir sonuca ulaşmadı.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap