3455 entry daha
  • polis devleti demiş cahilin biri. almanya şu ana kadar gördüğüm 50 küsür ülke arasında sokakta caddede en az polisle karşılaştığım yer açık ara. tarih bilmeyen denyolar tespit kasıyorlar burda. ikinci dünya savaşından sonra polis yapılanması ciddi derecede kasıtlı bir şekilde küçültüldü almanya'da. çünkü hitler gibi bir dana, çok güçlü ve kalabalık olan polis teşkilatını kontrol edip, önce dünyayı içinden çıkılamaz bir buhrana sokmuş ve sonrasında da kendi devletini çökertmiştir.

    yaşam standartlarına gelince, ırkçılık vardır evet, doğası, havası güzeldir. sosyal bir devlet sonuçta. amerika ile kıyas yapılmaması gerekir, kapitalizmin can bulduğu yerdir amerika. daha çok para kazanır daha çok harcarsın amerikada, bahsedilen, hastane, sigorta falan bunlara dahildir.

    her iki ülkede de yaşamış biri olarak elin ayağın tutuyorsa amerika, kronik bir sorunun varsa ya da yaşlanmaya başlamışsan almanya derim. amerika ayrıca mevsimsel olarak çok daha çeşitlidir. güney kalifornia'daki havayı almanya'da hiçbir yerde bulamazsınız.
5301 entry daha
hesabın var mı? giriş yap