47 entry daha
  • ben en azından normal halktan biri olarak şu soruların cevabını bekliyorum.

    1. bu aşı için faz 3 çalışmalarının acil kullanım onayı için gereken ön değerlendirme çalışmaları yayımlandı ve bağımsız kuruluşlar tarafından incelendi mi? hayır diye biliyorum. hatta türkiye'de yapılan faz 3 çalışmasının sonuçları dahi henüz yayınlanmadı, aksini bilen varsa seve seve buraya ilgili linki eklerim.

    2. bu aşının her yerde konuşulan brezilya faz3 çalışmalarındaki ara sonuçlarda gösterdiği semptom göstermeyenlerdeki 50%, hafif hastalık geçirenlerde 78% ve ağır hastalık geçirenlerdeki 100% etkinlik oranı diğer aşılarla karşılaştırıldı mı?

    3. bu aşının semptom göstermeyenlerdeki 50% koruyuculuk oranı, toplum bağışıklığı açısından değerlendirildi mi? aşı olduktan sonra rahatlayıp maske mesafe vs takmayacak insanların, temaslı olma durumlarında, aslında covid pozitif olma ama semptom göstermeme ihtimali 50% olacaksa, bu insanların başkalarına bulaştırma ihtimali olmayacak mı?

    aşı karşıtı değilim, bu aşıyı da ben de olurum sırma gelince aileme de olmalarını söylerim. ama daha iyi seçenekler var mıydı, varsa neden kaçırdık? bunları merak ediyorum.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap